Ste "zaláskovaní". Je to nádherný pocit, však? Podeliť sa o svoje šťastie s virtuálnym svetom však nemusí byť ten najlepší nápad...

Možno pri prvom pohľade na fotografiu zamilovanej dvojice aj vás pichne pri srdci tŕň závisti. Najmä, keď je vaším jediným spoločníkom „vypelichaná“ mačka. Ale ak vašu Facebookovú nástenku každý deň zahlcujú fotografie párov, ktoré si verejne vyznávajú lásku, určite vás to po čase prestane baviť. Skutočne šťastné páry si svoju lásku nechajú len pre seba. Vieme, prečo je to tak.

Článok pokračuje pod videom ↓

V skutočnosti si všetky informácie o vzťahu na internete zverejňujú len tí ľudia, ktorí cítia vnútornú neistotu. Akoby od sociálnych sietí očakávali potvrdenie ich vzťahu. V skutočnosti však žiaden vzťah nepotrebuje „on-line certifikát“.

„Čo je na tom také strašné? Veď sa máme radi! Ja sa za svoju lásku nehanbím!“ Určite tak nejako budú reagovať ľudia, ktorých sa to bytostne týka. Áno, budú medzi nimi i tí, ktorých príspevky ste už dávno prestali sledovať, pretože nepotrebujete vedieť o každom ich (ne)dôležitom kroku.

Avšak jedno je názor, druhé sú vedecké tvrdenia, ktoré sa zhodujú v tom, že skutočne šťastný vzťah si svoju lásku nepotrebuje dokazovať cez internet. A toto je 7 dôvodov, prečo je to tak.

#1 Vzťah je predovšetkým súkromná záležitosť

Photo by Jared Sluyter on Unsplash

Viete si predstaviť, že by ste sa postavili na pódium, pod ktorým by sa zhromaždili všetci vaši kolegovia, spolužiaci, susedia, známi, ich kamaráti a vy by ste si s partnerom začali naplno vyznávať svoju lásku? Absurdná predstava, však? No napriek tomu to robia viacerí z nás. A to vo svojom virtuálnom živote. A len tak, medzi nami – to, že ho/ju milujete, v skutočnosti naozaj nezaujíma každého z vašich priateľov.

#2 Sociálne siete sú jedno veľké divadlo

Poznám jeden pár. Na internete si vzájomne vyznávajú lásku. Avšak keď ich stretnete na ulici, nadávajú si do debilov. Preto by sme nemali brať smrteľne vážne všetko to, čo sa objaví na webe. Je to len jedna veľká fraška!

#3 Vo chvíľach, keď sme naozaj šťastní, len zriedkakedy fotíme

A je to logické. Naplno sa ponoríme do danej chvíle, vychutnávame si ju. Nemáme kedy myslieť na to, že by sme sa mali fotiť na sociálnu sieť.

#4 Netreba na seba za každú cenu priťahovať  pozornosť

Photo by Dayne Topkin on Unsplash

Čím viac o sebe zverejňujete, tým viac túžite po pozornosti. Tá vám však na pocite šťastia rozhodne nepridá, pretože len čo ju získate, budete sa báť, že ju stratíte.

#5 Nemusíte, ani nepotrebujete dokazovať svoju lásku ostatným

Ak sa milujete, viete o tom vy dvaja. Nemusíte svoju lásku dokazovať každodennými príspevkami. Radšej si to poviete osobne.

#6 Trošku štatistiky

pixabay.com

Viaceré štúdie potvrdili, že ľudia, ktorí netrávia na sociálnych sieťach toľko času, sú omnoho šťastnejší, než tí, ktorí tam trávia každú voľnú sekundu. Je to logické. Šťastnejší ľudia majú aj iný program.

#7 „Len aby mi uverili ostatní“

Do tejto kategórie patria ľudia, ktorí nemôžu uveriť svojmu šťastiu. Môžu to byť muži či ženy, ktorí boli tak dlho sami, až zabudli, aké je to byť s partnerom. Aj preto (silou-mocou) zdieľajú svoje šťastie s ostatnými.

Užívajte si lásku, vychutnávajte si ju každý deň. A nechajte si ju pre seba a pre partnera. Naozaj sa o ňu nepotrebujete deliť s celým virtuálnym (no najmä) nereálnym svetom.

Pozri aj: 8 najnerealistickejších vecí, ktoré (niektoré) ženy očakávajú od svojich partnerov

sarcasm
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov