Týmito vetami dokáže vyvolať vlnu pochybností u každého chlapa.

Ženy majú, samozrejme okrem iných superschopností, aj jednu zvláštnu, ktorá sa prejavuje tým, že vždy dokážu zaťať poriadne do živého. Žiadny vzťah nie je perfektný, ale v niektorých prípadoch by bolo lepšie, ak by ste si veci so svojím partnerom medzi sebou radšej prediskutovali a vysvetlili. Načo zbytočne rýpať a prilievať olej do ohňa?

Článok pokračuje pod videom ↓

„Ty si neskutočne žiarlivý“

Psychológovia a odborníci sa domnievajú, že nie je nič horšie, než odsúdiť niekoho za jeho emócie. Aj ak je váš partner žiarlivý a žiarli, skúste mu to povedať inak – citlivejším spôsobom, tak aby sa v konečnom dôsledku necítil ešte horšie a ubezpečte ho, že nemá dôvod žiarliť.

„Ak by sme spolu neboli, mohla by som…“

Nikto sa nechce cítiť tak, akoby bol piatim kolesom na voze. No práve takáto veta, ktorou chcete povedať, čo všetko by ste mohla urobiť v prípade, že by ste neboli so svojím partnerom mu dáva pocit, že on je ten, ktorý vás neustále sťahuje dole. Ak máte pocit, že vám niečo chýba, alebo potrebujete viac priestoru, skúste si to medzi sebou vydiskutovať.

unsplash.com

„Správaj sa konečne ako muž!“

Au. Tak toto zabolí nejedného tvrďasa. Takáto veta by v každom vyvolala hrozné pocity, pocity o zlyhaní, pocity o sklamaní. Namiesto toho, aby ste ho zahanbili ako malého chlapca a urazili, skúste ho povzbudiť a uvidíte, že lepšie výsledky sa dostavia takmer okamžite.

„Vieš, ten môj kamarát. On je úplne skvelý…“

Ak aj máte priateľov opačného pohlavia a ak aj disponujú rôznymi dobrými vlastnosťami, rozhodne by ste ich nemali takto porovnávať so svojím partnerom, prípadne mu ešte vyčítať, prečo nemôže byť ako oni. Ak vám nejaké vlastnosti u vášho partnera chýbajú, mali by ste to prebrať s ním, nie mu to takto vyhadzovať na oči.

unsplash.com

„Si ako všetci ostatní…“

Takáto veta evokuje vo vašom partnerovi pocit, že ho porovnávate s vašimi bývalými a nedávate mu dostatočný priestor a šancu ukázať, že on medzi tých „ostatných“ nepatrí.

„Prečo nedokážeš nikdy nič urobiť poriadne?“

Tak za prvé, nikto z nás nie je dokonalý. Rozhodne tu nejdem obhajovať mužov, aj keď to teda možno tak vyzerá. Ani muži nie sú žiadne neviniatka. Pravdou však ostáva, že každý z nás sa snaží najlepšie ako len vie. Každý z nás robí najviac ako sa dá a nie je jednoduché vždy všetko urobiť podľa predstáv toho druhého. Medzi partnermi musí existovať určitá tolerancia. Som však zástancom toho, že všetky tieto, ale aj mnohé iné problémy by sa dali vyriešiť, ak by ste sa rozprávali jeden s druhým a nie jeden o druhom.

Pozri aj: 9 vecí, ktoré by ste nikdy nemali povedať prostredníctvom sms správy

thelist.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov