Partner o nás naozaj nemusí vedieť absolútne všetko.

Dôvera je základ vzťahu. Bez nej je vzťah odsúdený na zánik. No na druhej strane o nás partner nemusí vedieť absolútne všetko. Sú veci, ktoré utužia vzťah a partner má právo o nich vedieť, avšak je niečo, čo by sme si radšej mali nechať pre seba. Partner by to nemusel pochopiť a naša úprimnosť by sa mohla obrátiť proti nám.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes vám ukážeme 6 vecí, o ktoré sa oplatí podeliť sa s partnerom a 3 veci, ktoré mu naozaj hovoriť nemusíte. Partner má právo dozvedieť sa:

Aký je váš zdravotný stav

Photo by Julian Howard on Unsplash

Už na začiatku vzťahu majú partneri právo na to, aby navzájom poznali svoj zdravotný stav. Samozrejme, na prvé rande nemusíte nosiť lekársky záznam z poslednej preventívnej prehliadky, avšak ak trpíte vážnym ochorením či sexuálne prenosnou chorobou, je vašou povinnosťou to partnerovi čo najskôr oznámiť.

Či ste v predošlých vzťahoch podvádzali

Prečo by to mal vedieť? Ľudia bohužiaľ veľmi radi šíria klebety. A je lepšie, ak sa to partner dozvie od vás, než od nejakého „dobrodinca“. Bude určite nepríjemné mu to povedať, no každý občas urobil niečo, čo neskôr oľutoval.

Aká je vaša finančná situácia

Photo by rawpixel on Unsplash

Aj tu platí podobné pravidlo, ako pri zdravotnom stave. Nemusíte partnerovi aktuálny stav vašich financií potvrdzovať výpisom z účtu, ak však máte požičané peniaze či hypotéku na krku, váš partner by to mal vedieť.

Či ste v minulosti zažili nejakú traumu

Trauma je rana, ktorá sa niekedy lieči celý život. Milujúci partner je ten, kto si zaslúži vašu dôveru. A preto by mal vedieť aj o vašej bolesti. Pomôže mu to tak lepšie zareagovať na situácie, ktoré úzko súvisia s traumou, ktorú ste prekonali.

Stavy úzkosti či depresie

Photo by Jonathan Rados on Unsplash

Prečo by mal o nich vedieť? Ak ste ich zažili v minulosti, môžu sa v budúcnosti zopakovať. Vy viete, čím ste prechádzali. A partnera by ste na to mali náležite pripraviť.

Kedy skončil váš posledný vzťah

Ukončil sa pred mesiacom alebo pred rokom? Na čase, ktorý uplynul od rozchodu, rozhodne záleží. Inak sa totiž správame, keď sme čerstvo rozídení, ako keď od rozchodu uplynul potrebný čas, ktorý zahojil (takmer) všetky rany.

A čo je lepšie nechať si pre seba? Podľa expertov sú to najmä tieto tri veci:

Detaily z intímneho života

Photo by Annie Spratt on Unsplash

To je každého osobná vec, ktorá sa netýka nikoho iného. Ani vášho nového partnera. Informácie, ktoré mu poviete, by totižto mohol v slabej chvíli použiť proti vám.

Počet sexuálnych partnerov

Čo je pre niekoho málo, pre iného je veľa. To, čo ste zažili, je za vami. A preto si to nechajte len a len pre seba.

Čo sa vám najviac páčilo na vašom bývalom partnerovi

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Bol váš ex lepší v posteli? Tak to svojmu súčasnému partnerovi rozhodne nevešajte na nos. S bývalým ste určite zažili množstvo pekných chvíľ, ktoré však patria len a len vám. Váš súčasný partner by mohol žiarliť. A to predsa nechcete, však?

Pozri aj: Toto je tá jediná veta (podľa vášho znamenia), ktorú vo vzťahu potrebujete počuť

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov