Mnohí ľudia im veria dodnes, no v skutočnosti ide len o smiešne mýty.

Je veľmi vysoko pravdepodobné, že počas svojho života ste sa stretli už s každou jednou z týchto viet. Spoločnosť nám ich totiž rada podsúva ako “rokmi overené pravdy”, ktoré jednoducho platia. Opak je však pravdou. Dnes už môžeme pokojne všetky tieto tvrdenia považovať za mýty a preto nemajte žiadne výčitky svedomia, ak sa nimi vo svojom živote neriadite. 

Článok pokračuje pod videom ↓

“Muži neplačú”

Prečo by muži nemohli dať svoje trápenie či svoj smútok najavo plačom? Prečo by v sebe mali tieto pocity dusiť len preto, že sú mužmi? Ide o absolútne smiešny mýtus, ktorý núti mužov za každých okolností byť “tými silnými”, ktorí zvládnu absolútne všetko. Nečudujme sa potom neustále narastajúcemu počtu ľudí trpiacich depresiou.

“Krv nie je voda”

Ide o naozaj staré tvrdenie, ktoré nám “radí” komukoľvek z rodiny odpustiť akúkoľvek krivdu, len preto, že nám v žilách koluje rovnaká krv. Čo tam potom, že večne opitý otec fyzicky týral svoju manželku i deti, alebo že matka zanedbávala svoje dieťa… Sú predsa rodina, musia držať spolu! Ak tomuto prísloviu veríte ešte aj dnes, čo najskôr by ste naňho mali zabudnúť. Rovnako, ako na človeka, ktorý vám ubližoval alebo ničil váš život – bez ohľadu na to, či to bol váš priateľ, sused alebo vaša rodina.

pixabay.com

“Žiadna láska netrvá večne”

…povedal pravdepodobne niekto, kto nikdy nemiloval úprimne. Samozrejme, že človek miluje svojho partnera inak po pár mesiacoch vzťahu a inak po 20 rokoch. Ak je však láska úprimná, dvaja ľudia si vždy nájdu cestu, ako ju kultivovať a neustále posilňovať. Chce to však vôľu oboch partnerov a veľkú dávku trpezlivosti, ktorá dnes žiaľ mnohým ľuďom chýba.

“Štíhlosť=zdravie”

Veľmi vypuklý problém dnešnej spoločnosti.Chudým ľuďom sa neustále nadáva, že majú anorexiu a mali by si sebou niečo robiť, zatiaľ čo ľuďom s nadváhou sa nadáva, že nemajú žiadnu súdnosť. Samozrejme, pre telo nie je dobrý žiaden extrém a platí to aj pri telesnej hmotnosti. Nenechajte sa však oklamať dokonale vyretušovanými fotkami prezentovanými na sociálnych sieťach – nejde o to, koľko kilogramov máte navyše, ale o to, ako sa cítite psychicky a ako je na tom vaše zdravie.

pexels.com

“Náboženstvo=morálka”

Ďalšia veľmi citlivá téma. Špeciálne na Slovensku sa však veľakrát považuje za morálneho len človek, ktorý je kresťan. Nevadí, že svojho suseda ohovorí ešte cestou z nedeľnej omše. Pravdou však je, že na to, aby bol niekto dobrým človekom, nemusí vyznávať žiadne náboženstvo. Samozrejme to platí aj naopak – môže vyznávať akékoľvek náboženstvo. Morálka a schopnosť milovať totiž nie sú vecou náboženskej doktríny, ale vecou dobrého srdca a otvorenej mysle.

“Peniaze=šťastie”

Zarábať peniaze je dôležité. Ak máte vyššie výdavky než príjmy, je to veľmi veľký problém, ktorý vás môže preniesť do začarovaného kruhu. Do toho vás však môže zaviesť aj priveľa peňazí. Mnoho ľudí si totiž myslí, že peniaze im prinesú šťastie, pretože si budú môcť “všetko” kúpiť. Áno, sčasti je to pravda. Čo sa však stane, ak si kúpite všetko, čo chcete? Myslíte si, že budete spokojní? Ani zďaleka. Začnete túžiť po nových veciach. Po ešte drahších veciach. A ak si ich kúpite, celý kolobeh sa začne odznova. Samozrejme, ide aj o to, ako vie človek s peniazmi narábať. Peniaze totiž charakter neničia, oni ho len odhaľujú.

Pozri aj: 16 nezmyselných myšlienok, nad ktorými premýšľate každú jednu noc pred spaním

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov