Sú jednoduché a dokážu naozaj veľa. Týchto päť tipov vám pomôže zvýšiť si charizmu a získať si tak sympatie okolia.

Nikto z nás nechce byť lúzer či odľud, ktorému sa ľudia vyhýbajú viac, než infekčnej nákaze. Žijeme v spoločnosti a tak je normálne, že chceme byť obľúbení. Niekedy však napriek našej snahe pôsobíme na ľudí ako odpudzovač. Ak ste aj vy jedným z nich, netrápte sa. Vždy sa s tým dá niečo urobiť. Stavte aj vy na overené spôsoby, ktoré vám pomôžu získať si sympatie. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Nemusíte vyzerať ako model/ka, skutočné čaro spočíva v niečom inom.

Reč tela

unsplash.com

Reč tela je jedným z najdôležitejších faktorov, ktorým vysielame okoliu oveľa viac signálov, než by sme čakali. Ak chodíte zhrbení, pričom neodlepíte pohľad od zeme, u ľudí nevyvoláte dvakrát dojem, že ste spokojní so svojím životom. A tých uhundraných, večne nespokojných ľudí, naozaj nikto nemá rád. Experti odporúčajú používať reč tela. Gestikuluje. Nebojte sa otvoriť, ak rozprávate, vložte sa do toho. Netvárte sa nezainteresovane. Usmievajte sa. Dajte najavo druhým, že vám na nich záleží. Usmievať sa môžete nielen ústami, ale aj očami. Máte možnosť preniesť na druhého človeka trošku pozitivity, tak to skúste využiť.

Nájdite to, čo máte spoločné

pexels.com

I keď sa to nezdá, s každým človekom môžete nájsť niečo, čo máte spoločné. Samozrejme, vždy sa nájdu témy, na ktoré budete mať opačný názor, i keby to mala byť vaša spriaznená duša. Je to normálne. Avšak nie je dôležité vyhľadávať body konfliktu, ale to, čo máte spoločné. I keby ste sa mali rozprávať o úplných banalitách. Ak si však chcete ľudí nakloniť na svoju stranu, je naozaj veľmi dôležité nájsť to, čo vás spája a nie rozdeľuje. Ak vám skutočne záleží na druhom človeku, skúste mu dať za pravdu. Hoci aj v maličkosti. Naozaj sa vždy dá nájsť to, čo máte spoločné.

Ukážte, že ste zraniteľní

Vedieť si priznať svoje nedostatky či zlyhania je v skutočnosti to najväčšie víťazstvo. To, že ukážeme aj našu slabú, zraniteľnú stránku, nám pomôže získať si sympatie. Veď nikto nemá rád dokonalého človeka. Taký ani neexistuje. Preto bude lepšie, ak sa na neho nebudeme hrať ani my.

Nebuďte pasívni

Dlhodobá pasivita nevedie k ničomu dobrému. Šťastie praje pripraveným. Nebojte sa vyjsť zo svojej zóny komfortu. Ak ste v spoločnosti, prihovorte sa ľuďom okolo vás. Nič tým nestratíte. Dôležité je nebáť sa spraviť prvý krok.

Podporte ostatných

unsplash.com

Všetci sme občas dole. Vtedy nám dobre padne nejaké pekné slovo. Ak váhame, pomôže nám niekto, kto nás podporí v tom, že má zmysel ísť si za svojím snom. Ak si chceme získať sympatie druhých, jednou z najdôležitejších vecí je pozitívny prístup k životu. Všetci máme dosť svojich starostí. Preto sme neradi v prítomnosti ľudí, ktorí sa neustále sťažujú.

Pozri aj: TEST: Ste charizmatickí? Odpoveď vám dá tento 6-otázkový test

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov