Intimita je naozaj špeciálna vec.

Robí z nás ľudí zraniteľných. Aj preto majú mnohí problém otvoriť sa tomu druhému. Boja sa toho, ako ten druhý zareaguje, čo si bude myslieť. To je jeden z dôvodov, prečo majú mnohí niekoľko múrov, niekoľko vrstiev, ktoré musíte strhnúť predtým, než sa s nimi úplne zblížite. Intimita si taktiež vyžaduje obrovskú dávku dôvery a veľakrát nemá so sexom vôbec nič spoločné.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je päť spôsobov, ako teda môžete byť vo vzťahu intímnejší, a to aj bez toho, aby ste išli donaha. Teda, minimálne oblečením.

#1 Urobte si viac času na emocionálne a hlboké konverzácie

Hlboké konverzácie sú pre niekoho požehnaním a pre iných utrpením. Ide o konverzácie, kedy tomu druhému ukážete svoju dušu. Bavíte sa o tých najtajnejších zákutiach vašej mysle, ktoré nechcete preberať ani sami so sebou, nieto ešte s niekým druhým. Rozprávate sa o najrozličnejších veciach, obrovských plánoch či víziách, neuskutočnených snoch, životných sklamaniach, bolesti, smútku a názoroch. Aj keď si tieto konverzácie vyžadujú možno istú dávku tréningu, dokážu spojiť osamelé srdce.

#2 Aktívne počúvajte toho druhého

A keď už sme pri konverzáciách, dôležité nie je iba rozprávať a rozprávať. Niekedy sa musíte naučiť udržať svoj jazyk za zubami a namiesto toho počúvať. Ale reálne počúvať. Čo sa vám ten druhý asi snaží povedať? Nepočúvajte len slová, ktoré vami preletia ako vánok, počúvajte to, čo je ukryté za nimi. Pýtajte sa otázky. Ukážte, že vám na tom druhom záleží, snažte sa mu porozumieť a vytvorte okolo seba pokojnú atmosféru, v ktorej nebude mať problém so zdôverením sa.

unsplash.com

#3 Popracujte aj na intimite, čo sa týka vás samých

Nájsť pochopenie pre seba samého je presne tak dôležité, ako nájsť pochopenie pre toho druhého. Všetko začína od vás. Čiže ak chcete posunúť váš vzťah na vyšší level intimity, musíte urobiť presne to isté, ako vo vzťahu, ktorý máte sami so sebou. Musíte sa snažiť pochopiť svoje vlastné zmýšľanie, akcie, reakcie, pocity a myšlienky. Pýtajte sa samých seba veľa otázok typu „prečo, prečo, prečo…“. Nebojte sa spoznať samého seba.

#4 Jemné dotyky, keď ten druhý rozpráva

Je vedecky dokázané, že dotyky počas konverzácie vytvárajú fyzické spojenie. Je to aj preto, že dotyk je jedným z prvých spojení, ktoré robíme už od mala a sprevádza nás celým životom. Neverbálna komunikácia je rovnako dôležitá ako verbálna, takže jemné dotyky, úsmev či očný kontakt môžu tiež pomôcť.

#5 Koniec dobrý, všetko dobré

Nie je nič horšie, ako odísť práve na vrchole konfliktu. Zanechať za sebou mnoho rozbúrených morí, zbúraných mostov a hlavne, otvorenú hádku. Či už konverzujete alebo sa hádate o čomkoľvek, uistite sa, že neodídete v tom najhoršom, ale naopak, odkráčate až vtedy, keď už veci budú ako-tak upokojené a dobré.

unsplash.com

Pozri aj: 15+ mužov prezradilo, prečo sa zamilovali do svojej partnerky. Tieto dôvody vás presvedčia o tom, že aj muži vedia byť poriadni romantici

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov