Týmto spoločenským udalostiam sa vyhýba každý z nás - introvertov.

Spoločenské udalosti vo všeobecnosti nie sú práve tým, čo by introverti vyhľadávali. Existujú však niektoré, ktoré sú ešte horšie, než všetky ostatné. Stráviť večer v spoločnosti knihy, filmu alebo dobrého seriálu by bolo oveľa príjemnejšie, než ho stráviť na niektorej z týchto udalostí.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Oslavy v práci

Oslava narodenín alebo menín vášho kolegu priamo v kancelárii je skutočným peklom. Nevýhodou tejto situácie je to, že je prakticky bezvýchodisková. Ak totiž odídete skôr alebo sa nezúčastníte vôbec, šéf vás možno prestane považovať za „tímového hráča“. Musíte tak pretrpieť večer plný nervózneho smiechu, zatiaľ čo sa vaša hlava chystá vybuchnúť.

#2: Teambuilding

Keď váš šéf prišiel do práce a oznámil, že v piatok sa nepracuje, pretože sa všetci zamestnanci zúčastnia teambuildingu, všetci sa tvárili viac než nadšene – až na vás. Nakoľko ale nechcete byť jedinou osobou, ktorá dá najavo, že by radšej sedela pri svojom pracovnom stole, pretrpíte deň plný party hier, brainstormingu a iných „zábavných“ aktivít.

pexels.com

#3: Svadby

Keď dostanete pozvánku na svadbu, vašou prvotnou reakciou môže byť to, že budete predstierať, že ste vlastne žiadnu pozvánku nedostali. Ak však ide o niekoho, kto je vám skutočne blízky, onedlho sa ozvú výčitky svedomia a vy sa chtiac-nechtiac budete musieť svadby zúčastniť. Napriek tomu sa však nevyhnete siahodlhému vymýšľaniu výhovoriek, ktorými sa do poslednej chvíle budete chcieť z toho všetkého vyzuť.

#4: Dovolenka s priateľmi

Úprimne, svojich priateľov naozaj zbožňujete a spravili by ste pre nich čokoľvek. Avšak ak vás aj oni majú radi rovnako, určite pochopia, že by ste nevydržali byť týždeň či dva neustále v ich prítomnosti. Jednoducho potrebujete čas osamote, čas len pre seba, ktorý by ste pri tejto príležitosti naozaj nemali. To by vás v konečnom dôsledku naozaj vyčerpalo a vy by ste sa z dovolenky vrátili ešte viac unavení, než ste boli, keď ste na ňu šli.

#5: Rande

Pokiaľ ide o človeka, ktorého ešte dobre nepoznáte, vôbec sa nebudete cítiť vo svojej koži. Nevinné a veľakrát aj „prázdne“ smalltalky nie sú niečím, čo by ste mali práve v obľube. Najhoršie však bude, ak si s niekým, s kým ste na prvom rande nedokážete nájsť žiadnu spoločnú tému. Náhly odchod by pre vás bol rovnako trápny, ako dlhé ticho a tak len premýšľate nad čo najdôveryhodnejšou výhovorkou, ktorá by vás dostala čo najrýchlejšie domov.

Pozri aj: 21 VECÍ, KTORÉ SI ĽUDIA NEUVEDOMUJÚ, ŽE ROBÍTE, PRETOŽE STE INTROVERT

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov