Máte len 2 možnosti. Vyberte si tú správnu.

Vzťahy sú naozaj zaujímavé. Vedia byť vzrušujúce a krásne, inokedy nás zas môžu poriadne potrápiť. Každý jeden vzťah má tie dobré a tie zlé obdobia. A potom sú situácie, kedy sa nám zdá, že to zlé obdobie trvá už pridlho a neskončí nikdy. Ak však osobu, s ktorou vo vzťahu ste naozaj milujete, možno by ste vašej láske mali dať ešte jednu šancu. Minimálne pre týchto 5 dôvodov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Nebude to ťažké navždy

Dnes žijeme v dobe neobmedzených možností. Keď sa nám niečo nepáči, okamžite to môžeme vymeniť za niečo lepšie a novšie. Horšie však je, že rovnako to začalo fungovať aj vo vzťahoch.

Keď sa nám niečo znepáči, okamžite sa toho vzdávame. Samozrejme, keď vaše “zlé” obdobie trvá pridlho, vzájomne si neopísateľne leziete na nervy a každé slovo vašej polovičky váš dokáže vytočiť do nepríčetnosti, je ťažké uveriť tomu, že veci by ešte niekedy mohli byť lepšie. Verte však, že ak vaše city ešte úplne neochladli (čo asi nie, keďže ste ešte spolu), lepšie to byť naozaj môže.

Skúste si pospomínať na všetko krásne, čo ste spolu zažili. Bude to ťažké, ale pokúste sa o to. Za lásku sa vždy oplatí bojovať. A ak toto obdobie prekonáte, to, čo príde po ňom, bude stáť za všetko.

Ukončiť to môže jednoduchšie, no nie lepšie riešenie

Samozrejme, je prirodzené, že ste frustrovaní a máte pocit, že jediným riešením je vzťah ukončiť. Naozaj však neexistuje iné riešenie?

Či pomýšľate na rozchod alebo na rozvod, možno by to bolo jednoduchšie. Rozchod “vybavíte” okamžite, rozvody sú už dnes taktiež na dennom poriadku a o pár mesiacov už budete opäť nosiť status “slobodný/á”.

Vybudovať vzťah nanovo a postaviť ho na nových, silnejších pilieroch však nebude otázka niekoľkých dní či týždňov. Pôjde o dlhé mesiace, možno roky. Ak vám ale váš vnútorný hlas hovorí, že kvôli nemu/nej to stojí zato, neváhajte. Nie vždy je najlepším riešením to najjednoduchšie riešenie.

pexels.com

Večná láska je hlboká

Porozhliadnite okolo seba a zamyslite sa nad tým, koľko vzťahov okolo vás je plytkých. Je to 50%? 70%? 90%? Určite dosť. Partneri si dnes navzájom klamú, hľadia len na seba a vzťah berú ako samozrejmosť.

Práva láska je však hlboká. Práva láska by mala byť to jediné, čo pre vás bude mať zmysel, keď ho stratí všetko ostatné. Nevzdávajte sa priskoro. Možno by ste stratili naozaj veľa.

Niekto nový vaše rany nezahojí

Samozrejme, dočasne áno. Určite však nie dlhodobo. Možno sa s ním/s ňou dokonca stretávate. Keď vám vo vzťahu niečo chýbalo – či už psychická opora či intimita, našli ste si to u niekoho iného. Určite však poznáte staré známe: oplatí sa vám vzdať sa niekoho, kto má 90% všetkého, čo potrebujete pre niekoho, kto má tých chýbajúcich 10%?

Možno vám zakázané ovocie v ťažkom období vášho vzťahu zachutilo, no nehľadajte v ňom dlhodobé riešenie. Nová známosť vás dlho baviť nebude a verte, že jej čaro by vyprchalo hneď, ako by stratila “punc tajomnosti”.

pexels.com

Láska je záväzok a rozhodnutie

Na konci každého dňa je láska rozhodnutím, ktoré musíte urobiť znova a znova. Samozrejme, asi každý by si želal nájsť niekoho, koho by miloval celý život. Vyžaduje si to však prácu.

Pre niektoré páry je to ťažká, pre iné ľahšia práca. Každé ráno však musíte vstať s rozhodnutím milovať toho istého človeka, čo včera.

Hoci vzťahy nie sú vždy len krásne a jednoduché, jedno je isté. Ak máte pocit, že je to “ten pravý”/“tá pravá” aj v nepriazni osudu, za svoju lásku bojujte. Ak zlé obdobie prehrmí, určite to neoľutujete.

Pozri aj: Týchto 13 roztomilých ilustrácií vám ukáže, ako vyzerá pravá láska

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov