Sú vám tieto veci dôverne známe a zažívate ich takmer pri každom rande?

Končí sa vaše rande vo väčšine prípadov absolútnou katastrofou? Nezúfajte, vôbec to nemusí znamenať, že robíte niečo zle. Nemusí to znamenať ani to, že ste si na rande vyšli s nesprávnou osobou. Príčina môže úplne iná. Viaceré výskumy totiž dokázali, že vysoko inteligentní ľudia majú s randením obrovské problémy. Spoznávate sa v nasledovných 5 veciach?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Inteligentní ľudia všetko až priveľmi analyzujú

Viaceré štatistiky tiež hovoria o tom, že vysoko inteligentní ľudia nachádzajú šťastie oveľa ťažšie, pretože nad všetkým až priveľmi rozmýšľajú. Paradoxne, tá istá črta je prekážkou aj pri hľadaní lásky. Na každé jedno „pre“ nájdete desať ďalších „proti“.

#2 Každý od vás očakáva, že vaša polovička bude dokonalá

Ľudia vás vnímajú ako pracovitého, úspešného a inteligentného človeka, ktorý by si jednoducho mal hľadať partnera „na úrovni“. Nadmerné očakávania druhých ľudí vás však stresujú natoľko, až ste si pri každej novej známosti neistí a premýšľate nad tým, čo na ňu povedia ostatní.

pexels.com

#3 Zvyčajne stretávate menej inteligentných ľudí

Toto vyhlásenie sa niekomu možno môže zdať až drzé alebo kruté, no vy viete, že triafa do čierneho. Ak stretnete niekoho, kto je menej inteligentný, jednoducho si s ním nedokážete nájsť spoločnú reč a prípadný vzťah by bol pre vás nielen stratou času, ale aj trápením. Zmyslom lásky však nie je nájsť si niekoho, kto bude ako vy. Jej zmyslom je nájsť niekoho, kto vás doplní.

#4 S láskou máte menej skúseností

Nie je tajomstvom, že vysoko inteligentní ľudia radi uprednostňujú samotu. Pravdou môže byť aj to, že v minulosti ste sa zameriavali viac na svoje štúdium či na budovanie svojej kariéry, než na lásku. To však neznamená, že vaše šance nájsť tú pravú/toho pravého sú nižšie. Ak do vášho života niekto taký vstúpi, všetko pôjde samé a žiadne skúsenosti vám chýbať nebudú.

pexels.com

#5 Očakávate, že váš vzťah bude dokonalý

Možno si myslíte, že ak vám tak skvelo vyšlo štúdium alebo vaša kariéra, nie je dôvod na to, aby rovnako skvelým nebol aj váš vzťah. Rozdielom však je, že v prípade štúdia alebo kariéry máte v rukách možno 90% svojho úspechu, zatiaľ čo pri vzťahu je to vždy len 50%. Takisto nie vždy pri ňom platí, že to, čo dáte, dostanete aj späť. Každý vzťah je však o kompromisoch.

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov