Lekcie z Harryho Pottera, ktoré vám môžu zmeniť život.

Príbeh o mladom čarodejníkovi, ktorí prišiel o obidvoch rodičoch a spolu so svojimi dvomi nerozlučnými priateľmi poráža temný svet sa stal jedným z najslávnejších príbehov vôbec. Harry Potter v sebe ukrýva príbeh o odvahe, priateľstve, láske ale i nenávisti, nesmrteľnosti a krehkosti života a omnoho viac. Z každej postavy by sme si mohli zobrať nejakú lekciu, ktorá nás dokáže inšpirovať, alebo nám až zmeniť život.

Harry Potter

Fakt, že ste prežili niečo, čo predtým nikto iný neprežil, nie je jediná vec, ktorú môžete ponúknuť tomuto svetu – a to dokonca aj vtedy, keď ste stratili úplne všetko, okrem svojho života. Dokážete urobiť viac. Omnoho viac. Vaša minulosť nerozhoduje o vašej budúcnosti. Je len dôkazom toho, že dokážete prežiť čokoľvek zlé, čo vám príde do cesty.

Článok pokračuje pod videom ↓

Hermiona Grangerová

Láska je silnejšia než nenávisť. Múdrosť je silnejšia než vzdelanie. Vernosť je silnejšia než podpora. A odvaha sa nachádza vo všetkých týchto veciach.

Ron Weasley

Postaviť sa zoči voči svojim najväčším obavám je ťažké, ale výsledok stojí za to. Byť statočný nemusí vždy znamenať to, že pôjdete so zlatým mečom do boja. Niekedy to znamená obetovať svoj vlastný čas, pokoj a energiu, aby ste pomohli ostatným.

Luna Lovegoodová

Byť sám sebou je najväčším darom, ktorý môžete dať svetu. Len vy môžete poskytnúť svetu vašu pravdu, vaše myšlienky a vašu jedinečnú, brilantnú existenciu.

Profesor Dumbledore

Presne, ako hovorí on sám: „Šťastie možno nájsť aj v najväčších dobách temna, ak vieš prikázať svetlu svieť.“

Profesor Snape

Predtým, než budete niekoho súdiť, pamätajte, že každý človek si so sebou nosí príbeh, o ktorom nikto iný nevie. Lipnutie na nenávisti vás pomaly zabije. Preto odpúšťajte často a veľkoryso. Milujte hlboko a lojálne. Niekedy to, čo je správne, nie je jednoduché.

Dobby

Sloboda od vášho utrpenia je vždy dosiahnuteľná, najmä ak nájdete tú správnu podporu, ktorá vám v tom pomôže. Taktiež, priateľstvo je neopísateľný, úžasný dar. Držte sa svojich priateľov, niektorí sú pre vás možno ochotní obetovať aj život.

Lord Voldemort

Nikdy nenájdete pokoj a silu, keď sa roztrhnete na malé kúsky a keď sa budete snažiť manipulovať ľudí okolo vás. Nakoniec, nenávisť vždy prehrá. Pretože život bez lásky je len prežívanie.

Draco Malfoy

Nikdy nie je neskoro na to, aby ste nechali svoju minulosť za sebou, a spolu s ňou aj všetkých ľudí, ktorí ju ovládali. Nikdy nie je neskoro na to, aby ste začali žiť v prítomnosti a konať podľa vlastného úsudku.

Molly Weasleyová

V živote nie je miesto na sebeckosť. Aj keď máte málo, podeľte sa s tým. Pomáhajte ostatným najviac, ako môžete. Buďte veľkorysý a pokorný. Všetko robte s láskou.

Sirius Black

Názory ostatných ľudí vás nedefinujú. Pokiaľ viete, kto ste, a máte vo svojom živote pár ľudí, ktorí to vedia tiež, nemusíte nikomu nič dokazovať.

Umrčaná Myrtla

Minulosť vás bude prenasledovať len tak dlho, kým jej dáte moc, aby vás prenasledovala.

Nymphadora Tonksová

Mladí ste len raz. Užívajte si to. Učte sa z ľudí a skúseností vôkol vás. Nestrácajte ani trochu z času, ktorý máte, z lásky, ktorú dávate, alebo z toho, čo sa naučíte.

Profesorka McGonagallová

Tu postačí jediný jej citát: „Za veci, na ktorých vám záleží, sa vždy oplatí bojovať.“

Bellatrix Lestrangeová

Nič nezískate tým, že celý svoj život budete lipnúť na minulosti a obetujete ho nenávisti a pomste.

Hagrid

Nezáleží na tom, odkiaľ ste prišli, akí ste, alebo, či sa vám ľudia posmievajú. Záleží na tom, čo nosíte vo svojom srdci – akí ste v skutočnosti.

Remus Lupin

Aj keď máte veľa chýb, stále si zaslúžite niekoho, kto vás bude milovať. A taktiež čokoládu. Čokoláda totiž dokáže napraviť každý zlý deň.

Dolores Umbridgeová

Byť nemilosrdný a chcieť mať všetko podľa seba sa nevypláca. Ponúknite pomoc a podporu, tým, ktorí si ju zaslúžia.

Lily Potterová

Sami sme zraniteľní a slabí. Ak sa ale zjednotíme, prežijeme. A láska, je tou najväčšou a najmocnejšou silou na svete.

Fred a George Weasleyovi

Smejte sa často. Neberte život vážne. Prinášanie radosti do životov ostatných prinesie radosť aj vám.

View this post on Instagram

Fred and George Weasley ->Fred and George were born on April first, 1978. -> Fred and George wanted to be Beaters from the moment they learned about Quidditch. -> Fred and George have always been able to read each other’s thoughts. -> The twins think that Harry needs more laughter in his life, and go out of their way to amuse him- whether it’s by sending him a toilet seat, teasing him about being the Heir of Slytherin, or just goofing off. -> No one else knows it, but Fred is the more ruthless twin. The Hat offered to place him in Slytherin, but he declined in order to stay with George. -> Fred and George actually wrote both of their names on each slip that they tried to put into the Triwizard Cup, hoping to be co-champions. -> The night that Voldemort returned, Fred and George swore to support Harry, above Dumbledore even, no matter what he chose to do. -> George kissed Fred first, when they were both fourteen, in the Quidditch locker room after Fred was hit by a Bludger in the Ravenclaw game. They’ve been together since. Only Lee, Angelina, Katie, and Harry know. -> Quite a few of their Wheeze ideas come from the Muggle cartoons they watched when they were younger on the television that Arthur had set up in the garage. #harrypotter #hogwarts #themaraudersmap #fredgeorgeweasley

A post shared by @ the__marauders_map on

Ginny Weasleyová

Vždy si udržujte chladnú hlavu. Nenechajte ostatných, nech s vami manipulujú.

Cho Changová

Je v poriadku, ak ešte stále trpíte. Vyrovnanie sa so stratou netrvá deň. Je to dlhodobý proces. Vezmite si toľko času, koľko potrebujete.

Cedric Diggory

Život, ktorý stojí za to žiť, nie je definovaný vašimi víťazstvami, ale ľuďmi,  s ktorým máte tú česť zdieľať ich. Buďte láskaví a pokorní a tí správni ľudia k vám prídu.

Neville Longbottom

Veľkoleposť sa skrýva v každom z nás. Spočiatku môžete mať strach, ale strach sa vždy premení na odvahu. Buďte láskaví, pracujte na sebe a robte veci, ktoré si myslíte, že sú správne. A nezabudnite veriť jednému: máte na to. Ste dostatočne dobrí.

Pozri aj: Ktorou postavou z Harryho Pottera ste na základe vášho osobnostného typu podľa Myersovej a Briggsovej?

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov