Každý, kto pozná nadmerné premýšľanie, určite pozná aj tieto situácie.

Nadmerné premýšľanie je tichý zabijak našej dobrej nálady a vlastne takmer všetkého. Práve kvôli nemu vzniklo neskutočné množstvo problémov, ktoré by inak ani neexistovali. Aj napriek tomu je to však pre mnohých z nás stále veľmi obľúbený šport. Nadmerné premýšľanie. O všetkom premýšľať až do úplných detailov, až kým vás to úplne nezničí. No neznie to lákavo? Určite.

Článok pokračuje pod videom ↓

A každý, kto pozná nadmerné premýšľanie, určite pozná aj tieto situácie.

#1 O všetkom premýšľate tak veľmi, až z toho vznikajú naozaj zaujímavé a pozoruhodné konšpiračné teórie, ktoré znejú tak nepravdepodobne, až by mohli byť pravdivé.

#2 Kvôli nadmernému premýšľaniu to vždy dopadne tak, že každá situácia vo vašej hlave vyzerá tak stokrát zložitejšie, než v skutočnosti je.

#3 Nemôžete nechať niečo len tak a nepremýšľať nad tým, pretože ste „presvedčení“, že ak nad tým budete dumať ešte aspoň hodinu, potom prídete na nové detaily, ktoré vám predtým unikli či záver celej situácie sa možno nejako zázračne zmení.

#4 Máte pocit, že žiadnou vecou si nie ste stopercentne istí. Všetko musíte spochybňovať, pretože viete, „čo ak…“.

#5 Keď niekto pridá na sociálnu sieť fotografiu s určitým popisom, hneď máte minimálne pätnásť vysvetlení, čo by to tak mohlo znamenať.

#6 Všetko, všetko, všetko, a ešte raz všetko, má pre vás hlbší význam. Nie je predsa možné, aby niektoré veci na tejto planéte boli tak jednoduché, no nie?

unsplash.com

#7 Ďakujete za všetkých svojich priateľov a to, že neustále musia počúvať vaše najnovšie analýzy o veciach, nad ktorými by sa oni sami v živote nepozastavili.

#8 Fotíte si obrazovku mobilu a zásobujete všetkých týmito snímkami, pretože pre vás sú to vzácne dôkazy toho, že niektorá z vašich teórií by mohla byť pravdivá.

#9 V hlave si neustále prehrávate minulé rozhovory a analyzujete každé jedno slovo, ktoré ten druhý povedal a snažíte sa prísť na to, čo tým asi myslel.

#10 Vždy ľutujete, že ste poslali nejakú správu alebo email, pretože potom vás napadá milión iných vecí, ktoré ste mohli použiť a vyjadriť sa tak lepšie.

#11 Alkoholu sa bojíte najmä skrz toho, že si ani nedokážete predstaviť, čo by vaša bláznivé ústa mohli povedať pod jeho vplyvom. Viete toho až príliš veľa.

#12 Spánok je pre vás naozaj komplikovaný, pretože práve pred spaním váš mozog funguje na plné obrátky a je tu toho toľko, nad čím ešte musíte premýšľať.

#13 Veľmi rýchlo a veľmi ľahko sa dokážete presvedčiť, že ten najhorší možný scenár je ten, ktorý sa stane.

#14 Emotikony a smajlíky sú pre vás ako hieroglyfy. Snažíte sa dlhé minúty rozlúštiť to, čo nimi asi tak chcel ten druhý povedať. A že máte kopu vysvetlení…

unsplash.com

#15 Ak niekto zruší nejaké vaše spoločné stretnutie, väčšinou viníte samého seba. Máte totiž milión dôvodov, prečo by to ten druhý chcel urobiť.

#16 Ak by bola na olympiáde disciplína „nadmerné premýšľanie“, zrejme by ste už mali medailu.

#17 Jedna z vašich obľúbených činností je trýznenie samého seba tým, že si v hlave prehrávate najhoršie udalosti vo vašom živote.

#18 Ak niekde započujete svoje meno, ste ako policajný pes. Ňucháte, až kým nezistíte, o čo vlastne ide. Musíte to jednoducho vedieť. Musíte.

Pozri aj: Introverti, pozor! Nový vedecký výskum dokázal, že disponujete touto nezvyčajnou “superschopnosťou”

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov