Psychológia vstupuje do našich životov denne, mnohokrát dokonca bez toho, aby sme si to uvedomovali.

Keďže je psychológia vedou, mnoho ľudí žije v domnienke, že je nudná. Pravdou však je, že má mnoho podôb a každému má čo ponúknuť, stačí sa na ňu len pozrieť z toho správneho uhla pohľadu. My vám prinášame 14 dôkazov toho, že jej pôsobnosť je skutočne široká a stretávame sa s ňou naozaj každý deň.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Čím viac sa psychológia ako vedná disciplína rozvíja, tým viac napreduje aj liečba pacientov s psychickými chorobami. Nápomocná je aj v rodinách, kde sa u niektorého z členov takéto ochorenie vyskytuje.

#2: Žijeme vo svete, kde sa dôraz kladie predovšetkým na odlišnosti – odlišné náboženstvá, na odlišnú farbu pleti… Psychológia však vyzdvihuje predovšetkým veci, ktoré majú ľudia spoločné.

#3: Psychológia sa zaoberá tým, ktoré ľudské vlastnosti sú vrodené a ktoré sú vypestované až časom a vplyvom okolia.

#4: Určite ste sa už niekedy zamýšľali nad tým, prečo sa správate tak, ako sa správate a prečo konáte práve tak, ako konáte. Práve psychológia vám pomôže porozumieť sebe samému a prijať sa, a to aj so všetkými chybami.

#5: Počúvanie je umenie, ktoré však mnohí ľudia neovládajú. Psychológia vás môže naučiť, ako lepšie komunikovať. Schopnosť počúvať je totiž rovnako dôležitá, ako schopnosť hovoriť.

#6: Psychológia vám pomôže objaviť silu empatie. Svet bude krajším miestom, keď sa na niektoré veci dokážete pozrieť aj očami druhých ľudí.

pixabay.com

#7: Psychológia sa stane vašou neoceniteľnou pomocníčkou aj pri výchove detí.

#8: Môže vám pomôcť vyriešiť niektoré komplikované situácie, či konflikty vo vašej rodine.

#9: Psychológia vám poslúži aj v ekonomickej oblasti – môže vám pomôcť pri zvyšovaní produktivity, pri riadení ľudí, no aj vtedy, ak chcete lepšie viesť svoju firmu.

#10: Rozvíja myslenie ľudí a tým pomáha vytvárať väčší priestor na vzdelávanie. Zároveň neustále napreduje a ponúka nové a nové poznatky, poskytuje teda priestor na celoživotné vzdelávanie sa.

#11: Láska, nenávisť, hnev, vášeň, strach – všetky tieto emócie vám psychológia pomôže pochopiť a naučí vás, ako s nimi pracovať.

#12: Psychológia vám pomôže zistiť, ako sa brániť pre negatívnymi myšlienkami, ktoré veľmi výrazne ovplyvňujú vaše zdravie.

#13: Byť si vedomý svojich schopností je nesmierne dôležité. Rovnako je dôležité je však aj vaše podvedomie. Psychológia vám pomôže pochopiť obe a naučí vás, ako pracovať so svojím vedomím a podvedomím tak, aby vám obe prinášali úžitok.

#14: Psychológia vám pomôže prekonať akýkoľvek smútok a akúkoľvek traumu.

Pozri aj: 9 PSYCHOLOGICKÝCH TRIKOV, VĎAKA KTORÝM SI ZÍSKATE POZORNOSŤ VŠETKÝCH OKOLO VÁS

psych.sk (Henrieta Balázsová), psych2go
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov