Stojí to za vyskúšanie.

Určite sa zhodneme na tom, že rána nepatria medzi práve obľúbené časti dňa mnohých ľudí. Veď kto rád opúšťa teplú a pohodlnú posteľ? Každé ráno je to totiž konštantný boj o to, ako sa udržať bdelý. Možno sa skúšate nakopnúť hocijakou metódou, no nič nezaberá – vrátane kávy. V takomto prípade môžete zaviesť do svojho života túto krátku rannú rutinu, ktorá vás zaručene preberie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je skvelá ranná rutina, ktorá vás vzpruží omnoho viac, než nejaká káva, krok za krokom.

#1 Neodkladajte budík na neskôr

Prvé pravidlo: vstaňte presne vtedy, keď zazvoní budík. Neodkladajte ho na neskôr a nesnažte sa zapnúť si aspoň päť budíkov, ktoré vám budú zvoniť každých päť minút. Budík vo vás zvyšuje úroveň napätia zakaždým, keď ho musíte počúvať, tak prečo to robiť opakovane, niekoľkokrát za ráno?

#2 Nezačnite deň tým, že si budete prezerať sociálne siete

Najnovší trend medzi ľuďmi je ráno vstať a hneď po otvorení očí si začať prezerať sociálne siete. Namiesto toho vstaňte z postele a začnite sa hneď hýbať. Uvidíte, že hneď, čo to prvý krát vyskúšate, výsledky budú viditeľne lepšie.

#3 Vpusťte do izby trochu svetla

Nie, nie toho svetla zo žiaroviek, ale denného svetla. Hneď po prebudení otvorte okno, odtiahnite závesy a užívajte si pocit nového dňa. Odborníci taktiež odporúčajú nejakú rannú prechádzku.

pixabay.com

#4 Nikdy nevynechajte najdôležitejšie jedlo dňa

Áno, raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa, takže už iba z toho dôvodu by ste ich nemali vynechávať. Doprajte si niečo zdravé, plné bielkovín a vlákniny, aby ste hneď ráno dostali tú správnu dávku energie.

Čas: 10 minút.

#5 Vychutnajte si nejaké smoothie

Ak sa ponáhľate, skúste to so smoothie. Poriadna vitamínová bomba vás preberie k životu a taktiež dodá energiu na celé ráno.

Čas: približne 2 minúty.

#6 Pozrite si vtipné video plné mačiek

Áno, môže to znieť naozaj zvláštne a nie, vôbec si nerobíme srandu. Vedci pomocou rôznych výskumov dokázali, že ľuďom sa po pozretí vtipných či roztomilých mačacích videí zvýšila úroveň energie a dobrej nálady.

Čas: taktiež približne 2 minúty.

#7 Žujte žuvačku

Bolo dokázané, že žuvačka má pozitívny vplyv na prebudenie sa. Ak sa cítite ospalo, skúste teda žuť žuvačku a ospalosť by mala odísť.

#8 Smiech

Môže sa deň začať lepšie, než smiechom? Pravdepodobne nie. Smiech zlepšuje vašu náladu a určite viete, že od toho, akú náladu budete mať ráno, závisí aj vaša nálada počas celého dňa. Tak prečo to nezačať práve smiechom?

unsplash.com

Bonus: 90-sekundová sprchovacia technika

Ak je súčasťou vašej rannej stratégie aj teplá sprcha, potom vás musíme sklamať, ale nie je to práve dobrá stratégia. Teplá sprcha vám skôr pomáha zaspať, čiže ak sa chcete niečím poriadne nakopnúť, skúste túto 90-sekundovú sprchovaciu techniku:

  1. Postavte sa pod studenú sprchu (tú najchladnejšiu, akú len zvládnete) – 30 sekúnd.
  2. Potom zmeňte teplotu vody na horúcu (opäť najviac, ako zvládnete) – 30 sekúnd.
  3. A znova to prepnite na studenú vodu – posledných 30 sekúnd.

Táto technika vás nielenže vzpruží, ale taktiež pomáha eliminovať stres, či podporuje imunitný systém.

Pozri aj: Ako mať konečne dobré a menej stresujúce ráno? Stačí, ak sa naučíte robiť túto jedinú vec

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov