Veci, ktoré sa tu diali (a údajne stále dejú) by skvele poslúžili ako námet na hneď niekoľko hororových filmov.

Neslávne slávna väznica Eastern State vo Filadelfii bola v prevádzke v rokoch 1829 až 1971. Za jej hrubými múrmi sa však diali veci, o ktorých by sa vám nezdalo ani v najhorších nočných morách. Krutá šikana tu bola na dennom poriadku a s väzňami sa tu zaobchádzalo horšie ako s dobytkom. Okolo roku 1940 sa však stalo niečo zvláštne. Celým svetom sa začali šíriť správy o tom, že vo väznici jednoducho straší. Podivné prípady nezmizli až do jej zatvorenia v roku 1971 a hovorí sa, že mimoriadne temným miestom je aj dodnes. Naozaj tu strašia duchovia väzňov, ktorí strávili posledné roky svojho života v absolútnej agónii?

Článok pokračuje pod videom ↓

Či už na duchov veríte alebo nie, tu je 20 strašidelných faktov o väznici, ktorá je ako vystrihnutá z nočnej mory. Ako to už totižto býva, my, ľudia, sme tvory zvedavé, a preto to niektorým nedalo a vybrali sa priestory už zatvorenej väznice preskúmať. Ich nasledovné príhody vás však presvedčia o tom, že svoje rozhodnutie pravdepodobne oľutovali…

#1 Keď bola väznica v roku 1829 dokončená, bola najväčšou budovou v USA.

#2 Viacerí ľudia tvrdia, že po zavretí väznice a jej vyprázdnení sa jej priestormi ozýval neznesiteľný plač plný utrpenia a bolesti.

#3 Bolo tiež zaznamenaných viacero prípadov, kedy sa na chodbách zjavovali zvláštne svetelné útvary v tvare lúčov alebo kruhov, ktoré následne náhle zmizli.

#4 Prázdnymi chodbami väznice sa tiež údajne ozývali kroky.

wikimedia.org

#5 Návštevníci často tvrdili, že počuli, ako niekto šepká ich meno.

#6 Ďalší popísali prípady, kedy ich pri zakrádaní sa po chodbe niekto údajne poklepal po pleci. Keď sa vydesení otočili, samozrejme tam nikto nebol.

#7 Iní ľudia zas popísali, ako sa temnými chodbami týchto priestorov niesol krutý, hlasný a sadistický smiech.

#8 Na treťom poschodí tejto budovy sa zas mal často šíriť zvuk otvárania a následného zatvárania dverí.

#9 Medzi rokmi 1940-1971 tu dalo výpoveď množstvo strážnikov. Traduje sa, že to bolo práve kvôli zvláštnej, zlovestnej sile, ktorá ich prenasledovala.

#10 Množstvo návštevníkov sa sťažovalo na to, že počas návštevy tohto objektu im prišlo veľmi nevoľno a väznicu museli urýchlene opustiť.

wikimedia.org

#11 Kým väznica fungovala, bolo tu (oficiálne) zaznamenaných približne 50 samovrážd. Desiatky väzňov tu tiež zomreli pri vzájomných súbojoch alebo jednoducho nevydržali týranie a kruté zaobchádzanie.

#12 V roku 1929 tu dokonca pobudol jeden z najznámejších gangstrov, Al Capone.

#13 Väzni tu boli trestaní mimoriadne krutým spôsobom. Mimoriadne krutou metódou bolo priväzovanie jazyka k zápästiu, takže keď sa väzeň začal biť, jazyk si väčšinou vytrhol. Rovnako kruté bolo aj ponáranie väzňov do ľadovej vody a v zimných mesiacoch ich následné vynesenie v tejto kadi von – až kým sa im na pokožke nevytvoril ľad.

Aký je váš názor na veci, ktoré návštevníci tohto objektu popísali? Ak by ste sa o temnej atmosfére tohto miesta chceli presvedčiť na vlastnej koži, môžete tak spraviť, z tohto miesta je už totižto múzeum, ktoré ročne navštívia tisícky ľudí.

Pozri aj: Denverská štátna nemocnica: Psychiatrický ústav plný hrôzy. Elektrošoky, kazajky a lobotómia tu boli na dennom poriadku

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov