Introvertná opica - také niečo naozaj existuje, no s alkoholom to nemá vôbec nič spoločné.

Je vám to známe? Celý deň ste strávili s vašimi priateľmi či rodinou a teraz ste takí vyčerpaní, že nedokážete udržať oči otvorené. Ste vyčerpaní aj fyzicky, ale hlavne psychicky. Ste úplne bez energie, a to aj napriek tomu, že ostatní vyzerajú byť úplne v pohode. Nie je to tak, že by ste nemali radi svojich najbližších, dokonca v niektoré chvíle ste sa naozaj bavili, no po celom dni socializácie sa cítite, akoby ste zabehli maratón. Nuž, ak sa vám to stáva, potom je jasné, že aj vy ste introvert a prežívate niečo, čo sa nazýva „introvertná opica“. Áno, niečo také naozaj existuje a s alkoholom to nemá nič spoločné.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak sa nájdete v niektorom z týchto dvanástich znakov, potom je dosť možné, že ju prežívate aj vy.

#1 Všetko vám lezie na nervy

Keď ste v tomto stave, pravdepodobne všetko, aj tá úplne najmenšia drobnosť, vám bude liezť na nervy. Ste tak rozladení, že sarkazmus, slzy, zvyšovanie hlasu či uštipačné poznámky sú úplne bežnou záležitosťou.

#2 Máte problém rozhodnúť sa

Máte problém učiniť aj tie najmenšie rozhodnutia. Máte chuť na koláč alebo si radšej dáte zmrzlinu? Napijete sa čistej vody alebo chcete čaj? Aj keď ide o drobnosti, akoby ste nevedeli, čo vlastne chcete. No a pokiaľ ide o väčšie rozhodnutia, potom si danú situáciu prehrávate v hlave aspoň miliónkrát, aby ste napokon prišli k záveru.

#3 Nemôžete čisto premýšľať

Podobne, ako v predchádzajúcom bode, ani teraz nie je vaša myseľ úplne čistá. Všetko akoby sa spomalilo, vrátane vášho myslenia.

#4 Mení sa aj vaša reč

Nedokážete si spomenúť na správne slová, akoby sa vám zúžila slovná zásoba. Veľakrát si napomáhate iba rukami a gestami a keď si neviete spomenúť na to správne slovíčko, ste ešte nervóznejší.

unsplash.com

#5 Fyzicky sa necítite v poriadku

Sociálne situácie dávajú introvertom poriadne zabrať. A to nielen psychicky, niekedy aj fyzicky. Môže vás bolieť hlava, svaly, môžete mať kŕče v bruchu a celkovo sa nemusíte vôbec cítiť dobre.

#6 Ste unavení

Nemáte žiadnu energiu a keby vám niekto ponúkol tiché miesto s možnosťou krátkeho spánku, pravdepodobne by ste ho vyhlásili za svätého. Ste tak veľmi unavení, až máte pocit, akoby ste boli v posilňovni a vypľuli tam zo seba dušu.

#7 Zašívate sa vo svojej vlastnej hlave

Už nedokážete vnímať to, čo sa deje okolo vás, a tak sa utiahnete do vášho najobľúbenejšieho miesta na svete – do vašej hlavy. Nepočúvate, o čom sa ostatní rozprávajú a neprikladáte žiadnu pozornosť vonkajšiemu svetu.

#8 Cítite sa úzkostlivo

Stará známa kamarátka, úzkosť, tiež môže v takýchto situáciách prísť na návštevu. Akoby to samo o sebe nebolo hrozné, tak teraz to bude ešte horšie.

 #9 Môžete sa dokonca cítiť, akoby ste boli v depresii

Introvertnú opicu môžu v niektorých prípadoch sprevádzať aj negatívne či depresívne myšlienky, ktoré, nech robíte čokoľvek, nechcú z vašej hlavy jednoducho odísť.

#10 Nesprávate sa ako zvyčajne

Aj ostatní už dokážu povedať, že niečo sa deje. Hovoria vám, že to nie ste vy, že to nie je tá usmievavá a veselá verzia vás, ako vás všetci poznajú.

#11 Nedokážete hovoriť o ničom

Small talky o ničom nikdy neboli vašou obľúbenou činnosťou, ale našli ste v sebe posledné kúsky sebazaprenia a predsa ste sa do týchto rozhovor prinútili. No teraz ich už nezvládate. Nemôžete. Lezú vám tak strašne na nervy, až sa to nedá.

#12 Máte šialene obrovskú túžbu byť sami

A všetko, čo momentálne chcete, je byť niekde sami. Chcete byť doma zabalení v deke a robiť to, čo robíte zvyčajne. Chcete, aby všetci ostatní zmizli, alebo aby ste zmizli vy. Túžite byť niekde sami a v bezpečí, aby ste si konečne mohli dobiť svoje baterky.

unsplash.com

Pozri aj: Týchto 5 problémov má každý jeden introvert. Nájdete sa v nich aj vy?

introvertdear
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov