V skutočnosti môžete byť milý človek, no ak robíte tieto zlozvyky, pre ostatných môžete vyžarovať úplne iné signály.

Nie každý má tu milú a sladkú povahu. Ale to je úplne v poriadku. Mnohí z nás však majú veľa návykov, pre ktoré sa môže zdať, že sú oveľa horší, než v skutočnosti sú. Vibrácie, ktoré dávame svetu – či už úmyselne alebo neúmyselne, hrajú podstatnú úlohu v tom, ako nás vidia iní ľudia. Akonáhle si to uvedomíte, je ľahké to zmeniť k lepšiemu, prípadne tieto návyky úplne odstrániť. Toto je teda 11 z nich, ktoré môžu spôsobiť, že sa budete pre iných zdať oveľa horší, aj keď v skutočnosti takí nie ste.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prekrížené ruky

Je normálne zaujať takú pózu, ak pociťujeme chlad alebo úzkosť.  Prekrížené ruky môžu na ostatných pôsobiť veľmi povýšenecky a namyslene. Pamätajte, že osoba, s ktorou hovoríte, si ako prvé všimne vašu reč tela a vy by ste mali dbať na to, aby bola pozitívna.

Pozeranie sa na mobilný telefón

Mnohí z nás siahajú po mobilnom telefóne, keď sa v spoločnosti cítia nervózne alebo znudene. No ide o ďalší zvyk, ktorí nepatrí medzi tie obľúbené. Keď sa neustále pozeráte do mobilného telefónu môže to vyzerať, akoby ste nemali záujem o ľudí okolo seba, ale boli by ste radšej kdekoľvek inde. Nabudúce radšej skúste, aj napriek pokušeniu, nechať váš mobil vo vrecku.

pexels.com

Príliš veľká úprimnosť

Niektorí z nás sú uprimní a milí, no niektorí z nás sú úprimní a drzí. Ak spadáte do druhej skupiny, mali by ste vedieť, že ak „hovoríme iba pravdu“, na ostatných to môže pôsobiť odpudzujúco. Neznamená to, že máte klamať, ale nabudúce, keď pôjdete niečo povedať, opýtajte sa samých seba, či je to dôležité, láskavé, užitočné alebo potrebné spomínať. Ak nie, skúste to preformulovať. Konštruktívna kritika je oveľa lepší spôsob, ako neustále hovoriť pravdu.

Odsudzovanie

Väčšina kritických poznámok prichádza z nízkeho sebavedomia. Takže namiesto súdenia ostatných sa zamerajte radšej na seba a svoju sebadôveru.

Nemiestne poznámky

Podobne ako v predchádzajúcom bode, aj teraz by ste mohli povedať nejakú cynickú poznámku, aby ste sa pobavili na cudzí účet. Ale niekedy naozaj nemiestna poznámka dokáže zmeniť náladu v miestnosti. Zatiaľ čo úmysel poznámky môže byť častokrát smiešny, ak je vyslovená v nevhodný moment, môže spôsobiť viac škody ako úžitku.

Unsplash.com/Andre Hunter

Neodpovedanie na správy

Žijeme vo svete plnom technológii, kde je veľa spôsobov, ako dokážeme medzi sebou komunikovať. Nemusíme písať listy alebo posielať poštové holuby, ak chceme jeden druhému čo najrýchlejšie posunúť nejakú informáciu. A aj napriek tomu, že doručiť dnes správu trvá niekoľko sekúnd, mnoho ľudí sa neunúva na ňu odpovedať. A práve týmto spôsobom sa ľudia vo vašom živote môžu cítiť ignorovaní alebo až zranení.

Krátke odpovede v emailoch

Každý z nás je niekedy zaneprázdnený a nemá čas poslať emailom odpoveď o rozsahu slohovej práce. Ale stručnosť sa niekedy môže prejaviť ako mierne hrubá. Ľudia môžu mať pocit, že po nich iba štekáte rozkazy alebo ste drzý. Skúste sa premôcť a pridať nabudúce aj formulky na úvod a záver, ktoré tón emailu zjemnia.

Zabúdanie na očný kontakt

Očný kontakt je nevyhnutný všade tam, kde chcete, aby sa sa ľudia cítili dobre a vypočutí. Ak sa mu naopak vyhýbate, môže to na ostatných pôsobiť povýšenecky, hrubo alebo nemiestne. Takže sa určite oplatí popracovať na ňom.

pexels.com

Byť negatívny po celý čas

Pozerať sa negatívne na celý svet – čas, deň v týždni či prácu, môže skutočne ťahať ľudí dole. Takže opäť ide o zvyk, ktorý stojí za to zmeniť. Stačí trocha pozitívnejší pohľad na svet a môžu sa stať zázraky.

„Pomáhať“ bez toho, aby vás o to niekto požiadal

Byť nezištný je jedná vec. Ale silou mocou pomôcť niekomu, kto ju nepotrebuje, môže mať presne opačný efekt. Ľudia nemajú radi tých, ktorí im diktujú, čo majú urobiť. Niekedy potrebujú len priateľskú radu, a nie niekoho, kto sa im bude montovať do života.

Všetkých ignorovať

Ako často sa vám stáva, že prechádzate cez ulicu alebo kanceláriu a ignorujete všetkých naokolo? Tak vidíte. Mierny úsmev a príležitostné odkývnutie môže zapôsobiť na ostatných.

Pozri aj: Psychológovia prezradili 5 jednoduchých spôsobov, ako spraviť na ostatných najlepší prvý dojem

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov