Bolesť zo straty vás môže úplne zničiť alebo naučiť novým veciam. Je to iba na vás.

Stratiť niekoho blízkeho je bezpochyby jednou z najväčších bolestí na tomto svete. Máte pocit, akoby všetko zastalo, akoby svet pre vás už prestal existovať, nevidíte zmysel v tom vstať ráno z postele a máte pocit, že tá bolesť hádam nikdy neskončí. Akokoľvek je strata milovanej osoby smutnou udalosťou, stále ju môžete využiť vo svoj prospech. Ak budete otvorení novým veciam, potom sa môžete mnohé naučiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Zistíte, že život je naozaj príliš krátky

Možno to znie ako klišé, ale je to tak. Zrazu si uvedomíte, že život je príliš krátky. Zistíte, že nemá zmysel investovať svoju energiu a drahocenný čas do vecí, na ktorých vôbec nezáleží. Namiesto toho by ste sa mali radšej sústrediť na to, čo je podstatné. Úlohy každodenného života vás niekedy môžu úplne pohltiť a preto máte tendenciu odkladať svoje sny bokom. A to je vec, ktorá musí prestať. Každý deň sa musíte naučiť využiť na maximum a urobiť z neho tak ten najlepší deň, aký len môže byť.

#2 Zistíte, že život smutnou udalosťou nekončí

Možno bolesť, ktorú budete cítiť bude tak silná, až budeme mať pocit, že sa to nikdy neskončí. Ale skôr či neskôr si uvedomíte, že život pokračuje ďalej. Planéta Zem sa stále točí okolo Slnka a všetko je úplne presne také, aké bolo aj predtým. Až na to, že je to úplne iné.

unsplash.com

#3 Zistíte, že ste oveľa silnejší, než ste si mysleli

Stratiť niekoho milovaného je náročné. Ale taktiež máte príležitosť naučiť sa niečo o sebe. Ako napríklad to, že ste oveľa silnejší, než ste si kedykoľvek mysleli. Možno si myslíte, že bolesť a smútok, ktoré cítite vás úplne rozdrvia, no v skutočnosti zvládnete viac. Oveľa viac.

#4 V živote sa odhodláte k malým zmenám

Keď stratíte niekoho blízkeho, prejdete si existenčnou krízou. Budete spochybňovať svoju vlastnú existenciu na tomto svete i to, aký je váš zmysel života či poslanie a potom si uvedomíte, že musíte nasledovať svoje vášne. Odhodláte sa k malým zmenám, malým krôčikom, ktoré budú viesť k niečomu väčšiemu.

#5 Posilníte vzťahy s tými, ktorí sú stále medzi vami

Strata blízkej milovanej osoby vás donúti uvedomiť si jedno, a to, že na každého človeka máme naozaj obmedzený čas. V jeden deň je tu, plný energie a života a v druhý deň je už na onom svete. A preto, táto rana osudu vás prinúti zamyslieť sa nad sebou a posilniť vzťahy s tými, ktorí sú ešte stále medzi vami. Budete si viac vážiť čas, ktorý trávite spolu a nič už nebudete brať ako samozrejmosť.

#6 Naučíte sa byť vďační

Naučíte sa byť vďační za všetky možnosti, ktoré vám v živote boli dané. Za všetko, čo ste mohli prežiť a za všetko, čo celkom určite ešte prežijete. naučíte sa byť vďační za všetkých ľudí, ktorí prišlo do vášho života, ktorých ste mohli spoznať. Jednoducho si uvedomíte, že slovo vďaka je niečo, čo musíte zaviesť do svojho slovníka.

unsplash.com

#7 Naučíte sa chápať, že vždy máte na výber

To, akým smerom sa bude uberať váš život závisí na tom, aké rozhodnutia uskutočníte. Takže aj tento proces trúchlenia je čisto vašou voľbou. Môžete si vybrať, že si z toho zoberiete to najlepšie a využijete to vo svoj osobný prospech, alebo opačne. Vždy máte na výber.

#8 Naučíte sa, že vždy môžete začať znova

Životné príbehy ľudí, ktorí už bohužiaľ nie sú medzi nami, vás môžu inšpirovať. Znie to možno trochu zvláštne, ale je to tak. Každé ráno, keď sa zobudíte, máte novú a novú šancu začať odznova. Nie každému sa totižto dostane takýto významný dar.

#9 Budete si viac vážiť ľudí vo vašom živote

Keď prídete na to, aký krehký je ľudský život a akú obrovskú má cenu, budete si ho vážiť oveľa viac. Už viac nebudete na ľudí zlí, nebudete im nadávať či zámerne ich ignorovať. Budete sa s nimi snažiť tráviť čo najviac času.

#10 Zistíte, že prítomnosť je tá najdôležitejšia chvíľa vo vašom živote

Jediná garancia, ktorú v živote máte, je prítomnosť. Nemôžete zmeniť minulosť a priviesť k životu vašich blízkych. Ale môžete robiť zázraky, pokiaľ budete žiť v prítomnosti. Pretože prítomnosť je to najdôležitejšie zo všetkého.

unsplash.com

Pozri aj: Pretrvávajúci smútok, úzkosť či problém, s ktorým si neviete dať rady. Viete, na koho sa môžete obrátiť?

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov