Randiť s partnerom, ktorý je ešte stále vo vnútri nezrelým dieťaťom, nie je práve tá vlastnosť, na ktorej môžete stavať spoločnú budúcnosť. Máme na to hneď niekoľko dôkazov.

Veď on sa raz zmení. On z toho vyrastie. Raz ho určite prestane baviť chodiť na nekonečné „opiáše“ s kamarátmi. Aj to sú (naivné) predstavy mnohých zaľúbených žien, ktoré márne dúfajú, že sa ich partner konečne zmení k lepšiemu. No niekedy je oveľa pravdepodobnejšie, že zo svojho detinského správania nikdy nevyrastie…

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak u svojho partnera spozorujete týchto 10+ znakov, buďte na pozore. Sú znamením toho, že je vo vnútri stále nezrelým dieťaťom. Nikto ho nedokáže zmeniť, dokonca ani vy. Jemu totižto tento stav úplne vyhovuje.

Stúpa na tie isté hrable

pixabay.com

Robí chyby. Rovnako ako každý z nás. No on sa na rozdiel od väčšiny ľudí nedokáže z vlastných zlyhaní poučiť. Opätovne stúpa na tie isté hrable, pričom sa vás silou mocou snaží presvedčiť, že tento raz to bude iné. Nebude. Stále to bude rovnako zlé.

Ponižuje vás

A myslí si, že to je sranda. V partii si z vás robí nemiestne žarty a vy si uvedomíte, že vás akosi prestáva baviť smiať sa na jeho vtipoch. Treba sa pripraviť na to, že len tak skoro s tým neprestane. Naozaj vám to bude stáť za to?

Hneď sa začne nudiť

Photo by Andrew Neel on Unsplash

A to najmä v prípade, keď urobíte spoločný program. Nič ho nebaví, všetko je zlé, nuda. Určite vám to dá raz-dva pocítiť.

Priatelia preňho znamenajú viac než vy

Ak by vám náhodou napadlo dávať mu ultimátum buď vy alebo priatelia, určite sa rozhodne pre nich. Sú preňho zmyslom života a partnerku berie ako doplnok. Partnerstvo by malo mať však primárne miesto v živote. Inak to naozaj nemá zmysel.

Má neustále dlhy

pixabay.com

Ak je sústavne v debete, je to znak toho, že nevie správne hospodáriť. Pravdepodobne aj ak je práve „pri koryte,“ peniaze rozhadzuje rýchlosťou blesku. A potom má obdobia sucha. Práve na to budete najviac v praktickom živote doplácať vy.

Je netrpezlivý

Čakať na vás hoci len päť minút mu spôsobuje priam infarktový stav. Vždy má naponáhlo a za stredobod svojho života považuje jediné. Seba.

Tímová práca mu nič nehovorí

Photo by Margarida CSilva on Unsplash

Je to preto, lebo si myslí, že vie všetko najlepšie. Preto práca v kolektíve mu robí značné problémy. Avšak práve tímová práca môže náš život neskutočne obohatiť. Dozvieme sa niečo nové, naučíme sa robiť kompromisy a rozšíria sa nám obzory.

Nikdy sa vás neopýta, ako sa cítite

Dôvod je jednoduchý. Vôbec ho to nezaujíma. Naopak, o svojich pocitoch dokáže hovoriť do nekonečna.

Nevie sa ospravedlniť

Photo by Alex Iby on Unsplash

Povedať vám „prepáč“ by bol poriadny úder pod pás jeho ega. Nikdy sa neospravedlní. Ak budete mať problém či hádku, vy budete tá, ktorá sa bude musieť prísť ospravedlniť. A to aj v prípade, že ste vôbec nič neurobili.

Nevie sa hádať

Pri hádke nehľadá konštruktívne spôsoby riešenia, ale snaží sa vás čo najviac ponížiť. Kričí, manipuluje, pričom na vás neváha vysypať všetku špinu sveta. Po hádke budete mať pocit, že ste tá najhoršia na svete. A presne o to mu išlo.

Neustále vás odsúva na vedľajšiu koľaj

Photo by Velizar Ivanov on Unsplash

Zabudne, že ste sa mali stretnúť, alebo na poslednú chvíľu stretnutie zruší. Je si plne vedomý, že mu to odpustíte, a že sa na neho nebudete hnevať. Buďte si však vedomá toho, že vo chvíľach, keď ho budete skutočne potrebovať, určite nezdvihne telefón.

Bojí sa záväzkov

Hocijaký záväzok bude donekonečna odsúvať na dobu neurčitú. Či už je to spoločné bývanie, svadba či deti. Na všetko má čas. V skutočnosti mu vyhovuje vzťah, do ktorého nemusí vložiť žiadne úsilie. No vás to bude vyčerpávať čoraz viac.

Ak aj vám váš partner nápadne pripomína muža spomenutého v tomto zozname, skúste sa zamyslieť nad tým, či stojí za to trápenie.

Pozri aj: Byť verným neznamená len s nikým sa nevyspať. Znamená to aj týchto 7 ďalších vecí

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov