Možno ste to vy sami, kto vytláča lásku von z vášho života.

Možno ste vo svojom živote kvôli láske trpeli už veľakrát. Možno ste zažili mnoho bolestivých rozchodov, bolestivých odlúčení. Možno ste si prisahali, že už sa nikdy nezamilujete, ale dnes, istý čas po tom všetkom zisťujete, že lásku predsa len potrebujete. Zisťujete, že bez lásky sa žiť nedá. Ale zrazu, akoby tá láska nechcela do vášho života prísť. Je to možno aj kvôli tomu, že ju nevedomky vytláčate. Nevedomky sa jej zbavujete a nedávate jej priestor.

Článok pokračuje pod videom ↓

Robíte to aj vy?

#1 Začnete byť defenzívni vždy, keď sa vám niekto páči

Pretože sa nechcete znova zraniť, tak sa vaše telo a hlavne myseľ dostanú do defenzívneho režimu, ktorý vás úplne zablokuje pred ostatnými a pred tým, aby ste na nich pôsobilo mäkko, prístupne či dokonca zraniteľne.

#2 Myslíte si, že všetci sú ako váš ex

Áno, váš bývalý priateľ bol somár. Klamár. Naničhodník. A úplný lúzer. Ale to neznamená, že všetci sú ako on. To neznamená, že všetci vás chcú sklamať, zraniť a potupiť. A pritom všetko, čo musíte urobiť, je len trochu pootvoriť srdce a dať šancu aj ostatným.

#3 Stále vás ovládajú spomienky z rozchodu

Vždy, keď je tu šanca, že sa môže začať niečo nové, krásne a plné lásky, spomienky z rozchodu vás úplne zahalia a tomu peknému je koniec.

unsplash.com

#4 Používate prácu ako výhovorku

Nechajte ma hádať, máte veľa práce a preto nemáte čas na lásku, nie? Na prácu sa však zameriavate zámerne, pretože je jednoduchšie upracovať sa k smrti, ako vpustiť do svojho života čo i len trochu lásky.

#5 Vyhľadávate len konkrétny typ ľudí

A máte pocit, že všetci spadajú do kategórie „problémoví“. A aj keď už toho máte dosť, nezúfajte. Áno, ľahšie sa to hovorí ako urobí, ale ponechať si otvorenú myseľ je základ.

#6 Ste nerozhodní

V jeden deň milujete byť bez záväzkov, v ďalší to neznášate. V jeden deň máte niekoho radi, v ďalší už nie. Ak sa nedokážete rozhodnúť, čo vlastne chcete a čo vlastne hľadáte, ako to má ku vám prísť?

#7 Nepremýšľate dostatočne vo veľkom

Myslíte len v malom. Nepremýšľate nad budúcnosťou. Nevidíte v žiadnom vzťahu potenciál. Alebo, lepšie povedané, nechcete ho vidieť?

#8 Randíte, pretože sa cítite osamelo, nie preto, že chcete šíriť lásku

Nových ľudí stretávate hlavne z toho dôvodu, aby ste vyplnili všetku tú samotu, ktorá sa vo vás nahromadila. Láska je až druhoradá. A potom niet divu, že žiaden vzťah vám nedokáže vydržať. Pretože ako má vydržať niečo, čo nie je postavené na láske?

unsplash.com

#9 Nechcete riskovať

Bojíte sa. Až príliš sa bojíte. Nikdy neurobíte prvý krok. Nikdy neurobíte konečné rozhodnutie. Nikdy nemáte dostatok odvahy na to, aby ste prebrali kontrolu nad svojím vlastným životom. A aj takýmto spôsobom, celkom nevedomky, vytláčate lásku a vašich milovaných von zo svojho života.

#10 Myslíte si, že ste „prekliati“

Žijeme v 21.storočí. Takže nie, nemusíte sa báť, že vás nejaká bosorka prekliala na to, aby ste nikdy nemali šťastie v láske. Všetko je to len a len vo vašich rukách. A vo vašom prístupe.

Pozri aj: Chcete, aby sa o vás muži zaujímali? Ak áno, okamžite sa prestaňte riadiť týmito 7 (hlúpymi) pravidlami

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov