A pritom život vôbec nie je taký hrozný.

Život je ťažký, to je pravda. Ale nemusel by byť až taký ťažký. Niekedy sme to iba my sami, ktorí si pridávajú a vytvárajú zbytočné problémy. A ešte vtipnejšie je to, že mnohokrát tieto problémy ani len neexistujú. Takže načo si to všetko tak komplikovať? Veď život môže byť inak celkom fajn.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak robíte týchto desať vecí, je možné, že aj vy si váš robíte ťažším, než by musel byť.

#1 Všetko si beriete až príliš osobne

Váš kamarát vám neodpísal do piatich minút. Váš kolega si dovolil ísť na kávu bez vás. Slnko dnes ráno vyšlo aj bez vášho súhlasu. Naozaj si myslíte, že všetko sa točí iba okolo vás? Nie. Váš život by mohol byť o toľko jednoduchší. Stačilo by, ak by ste si prestali brať všetky veci až príliš osobne.

#2 Iba vy ste hviezdou celého filmu

Alebo, ako už bolo spomínané, máte pocit, že ste stred celého vesmíru. Ste hviezdou filmu. Píšete scenár a dokonca viete, ako sa ten film skončí. Ale, bohužiaľ, zabudli ste dať tento scenár aj ostatným, a tak nevedia, aké role hrajú. A keď potom pokazia svoje repliky, nezahrajú svoje scénky podľa vašich predstáv, celý film je zničený. Ale viete čo? Kašlite na scenár. Nechajte, nech niekedy zažiaria aj iní. Buďte otvorení novým charakterom a nečakaným zvratom v deji.

#3 Vždy premýšľate len nad tým najhorším

Vaša hlava zo všetkého robí tú najhoršiu katastrofu. A pritom veci veľakrát vôbec také zlé nie sú. Áno, je na mieste mať obavy či strachovať sa, ale tiež je na mieste sa upokojiť a zbytočne nepreháňať.

unsplash.com

#4 Máte nerealistické očakávania

Vysoké očakávania sú väčšinou tá vec, ktorá zabije najviac snov či túžob. Je potrebné si uvedomiť, že nikto nie je dokonalý. Ani vy. Nenastavujte si teda vysoké a nesplniteľné štandardy. Namiesto toho sa tešte a buďte vďační za to, čo máte.

#5 Vždy čakáte na „znamenie“

Nedokážete nič urobiť, nedokážete sa nijak rozhodnúť bez toho, aby ste dostali „znamenie“. Chyba. Nečakajte na nič také. Jednoducho zoberte život do vlastných rúk a užívajte si tú šialenú jazdu.

#6 Neriskujete

Ešte nikdy ste nepočuli, že „risk je zisk“? Nebojte sa riskovať. Nebojte sa už postaviť strachu zoči-voči. Bojujte s ním. Nemôžete žiť celý život v strachu. Pretože radšej niečo skúsiť a neuspieť, ako to neskúsiť vôbec.

#7 Neustále porovnávate váš život so životmi iných

A hádajte čo. Správne, vždy sa tam nájdu rozdiely. Váš život nikdy nebude taký, ako život ostatných. Ale musí to, že ak nechodíte každý druhý mesiac na dovolenku, že ak nemáte v garáži luxusné športové auto, či nemáte šatník za niekoľko miliónov znamenať, že váš život je zlý? Podľa mňa rozhodne nie.

#8 Necháte ľudí, nech vás okrádajú

Ak by ste mali peniaze a niekto by sa vám ich snažil ukradnúť, urobili by ste všetko, čo je vo vašich silách, len aby ste ich zachránili. Ale aj napriek tomu vás denne okrádajú desiatky ľudí. Nie, nehovoríme tu o peniazoch. Ale o niečom ešte vzácnejšom. O čase. Denne vás okrádajú desiatky toxických, egoistických a negatívnych ľudí o váš drahocenný čas. Otázka znie, prečo sa necháte?

unsplash.com

#9 Stále lipnete na minulosti

To, čo sa stalo, sa už neodstane. Bodka. Minulosť nemôžete zmeniť. Naozaj nie. Jediné, čo môžete zmeniť, je budúcnosť. A aj z toho dôvodu by ste sa mali prestať mučiť hrabaním sa v minulosti.

#10 Nekonáte dobro

Na to, aby sa vám niečo dostalo, musíte aj niečo dať. A preto, ak chcete mať dobrý život, musíte trochu z toho dobra dať do života iným aj vy. Nie, to neznamená, že hneď teraz musíte darovať milióny charite. Stačí začať úplne jednoducho. Pár milých slov, povzbudení či úsmevov tým, ktorí to potrebujú.

Pozri aj: Otvorený list mužovi, ktorý si predo mnou objednal pikantný tuniakový šalát na čokoládovú šišku

thoughcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov