Foto: pixabay.com

Prečo si nepomôcť, keď môžete?

Je pravdou, že v živote každého z nás nastanú isté situácie, v ktorých si jednoducho nepomôžeme. Potom sú tu však aj také, ktoré môžete dokonale ovládnuť a všetko tak držať vo svojich rukách.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako na to? Pomôže vám týchto 20+ psychologických trikov.

#1 Keď sa pri vás niekto začne správať agresívne alebo začne zvyšovať hlas, povedzte niečo, čo je síce správne, no s témou, ktorú preberáte, to vôbec nesúvisí. Hladina jeho adrenalínu tak mierne klesne. 

#2 Keď sa vám niečo naozaj nechce spraviť, nemyslite na aktuálnu situáciu, ale na to, aký osoh vám to prinesie do budúcnosti. 

#3 Hudba vám pomôže dostať sa do nálady, do akej chcete. Ak si teda chcete poplakať, pustite si niečo smutné, no ak chcete byť šťastní, pustite si niečo veselé. 

#4 Keď sa bavíte s niekým hanblivým, udržujte s ním očný kontakt a popritom, ako rozpráva, prikyvujte. Dodá mu to sebavedomie a bude vám dôverovať viac. 

Foto: pexels.com

#5 Ak chcete, aby k vám bol niekto úprimný, skúste ho najprv rozosmiať. Ľudia sú totiž úprimnejší, keď sa schuti zasmejú. 

#6 Keď chcete, aby vás v škole učiteľ či profesor nevyvolal, udržujte s ním očný kontakt, no len dovtedy, kým hovorí. Potom svoj pohľad presuňte na niekoho iného – presuniete tým pozornosť zo seba na nejakého spolužiaka. 

#7 Miesto “Ja viem” používajte frázu “Máš pravdu”. Uvidíte, že ľudia vás budú mať oveľa radšej. 

#8 Keď sa vás niekto (napr. šéf) opýta na niečo, na čo nedokážete odpovedať, pochváľte ho za dobrú otázku. Voči vašej odpovedi tak bude podvedome menej kritický. 

#9 Miesto “Prepáčte, že meškám” začnite používať “Ďakujem vám, že ste na mňa počkali”. Znie to oveľa lepšie a získate si tým sympatie druhých, aj keď meškáte. 

#10 Keď vás niekto niečím zranil, verbálne naňho neútočte. Povedzte mu, ako sa cítite — ľudia sa citía byť dotknutí, keď ich konfrontujete, no je oveľa menšia pravdepodobnosť, že sa na vás nahnevajú za vaše pocity. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov