Každý človek vás dokáže niečo naučiť.

Naším životom prejde mnoho ľudí. Niektorým bolo súdené zostať tam dlhší čas, iným zas len rýchlo prejsť. Niektorým bolo súdené vás milovať, iným zas nenávidieť. Všetky tieto vzťahy a väzby boli rôzne, no jedna vec je istá – od každého človeka, ktorý vás kedy miloval, sa môžete mnoho naučiť. Môžete všetky vaše emócie premeniť na skvelé životné lekcie a stať sa tak ešte lepšou verziou samého seba.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto sú teda veci, ktoré ste sa naučili od všetkých, ktorí vás kedy milovali.

#1 Zaslúžite si dobrú lásku. Veľa dobrej lásky

Skôr či neskôr zistíte, že si zaslúžite veľkú lásku. Dobrú lásku. Alebo oboje, veľa dobrej lásky. Zistíte, že možno ten, kto vás miloval a koho ste milovali vy, nebol ten pravý, pretože vám nedokázal dať toľko lásky, koľko by ste si zaslúžili. Tak či onak, dôležité je, že ste sa naučili, že aj vy si ju zaslúžite.

#2 Vždy by ste mali byť prvou voľbou

Keď vás niekto miluje, stávate sa prioritou. Stávate sa „prvou voľbou“. A potom, čo vzťah skončí, by ste sa mali naučiť, že už nikdy by sa z vás nemala stať “druhá voľba“. Milovať a byť milovaní, to by malo vždy stáť na samom vrchole. Nemôžete byť s niekým, koho vy máte na prvom mieste, no on vás nie.

#3 Dokážete milovať

Možno máte výčitky, že nedokážete ľudí milovať, a preto z vášho života odchádzajú. Ale prosím uvedomte si, že to nie je pravda. Milovali ste niekoho a ten niekto miloval vás. Vaša láska bola pravá, zábavná, sladká, príjemná, presne taká, ako by mala láska vyzerať. Tak sa nepodceňujte, dokážete to.

unsplash.com

#4 Všetok ten čas vždy stojí zato

Nesmúťte. Každá jedna minúta, každá jedna sekunda, všetko to stálo zato. Všetko, čo ste zažili, všetko, čím ste si prešli, to dobré i to zlé, to všetko stálo za to. A je len na vás, ako s tým naložíte ďalej. Či prijmete zmenu a budete ochotní sa poučiť, alebo zostanete zaseknutý na jednom mieste.

#5 Spomienky sú obrovská cennosť

Všetky spomienky a dobrodružstvá, ktoré ste spolu prežili, vás ešte stále hrejú pri srdci. Nech sa deje čokoľvek, jedna vec je istá, vtedy ste boli šťastní. A to šťastie z tých spomienok vám nikto nemôže vziať. Tak prečo by ste to robili vy? Spomienky sú obrovská vzácnosť, mali by ste si ich uchovať.

#6 Lásku netreba nikdy ľutovať

Neľutujte nič, čo ste povedali, nič, čo ste urobili, nič, čo ste spolu prežili. Vtedy ste to tak chceli, vtedy ste cítili, že toto je tá správna vec, ktorú treba urobiť. Neľutujte to. Každé jedno rozhodnutie, ktoré ste urobili, vás iba vyformovalo do človeka, akým ste dnes.

#7 Ľudia prichádzajú a odchádzajú

Ďalšia lekcia, ktorú ste sa naučili je tá, o ktorej ste pravdepodobne už veľakrát počuli. Ľudia do vášho života prichádzajú a odchádzajú. A jediné, čo môžete urobiť, je nechať ich ísť. Nesnažte sa ich držať nasilu, nechajte to na osud. Ten vždy veci zariadi tak, ako majú byť.

unsplash.com

#8 To správne nie je vždy to najľahšie

Naučíte sa, že niekedy tie správne rozhodnutia nie sú práve tie najľahšie. Že niekedy si vyžadujú veľa odvahy, guráže či aj trochu risku.

#9 Vaša existencia nie je podmienená ostatnými

Pamätajte si, že vy môžete existovať aj bez nich. Že vaša identita nie je podmienená ostatnými ľuďmi vo vašom živote. Život bežal predtým, než ste ich spoznali a rovnako tak bude prebiehať aj potom. Nie je to koniec sveta. Nie je to koniec vás.

#10 Všetci vo vás niečo videli, mali by ste to začať vidieť aj vy

Milovali vás, pretože vo vás niečo videli. Videli vo vás niečo dobré a pozitívne, niečo, čo svietilo na kilometre. A čím skôr to začnete v sebe vidieť aj vy, tým lepšie. Máte v sebe kopec skvelých vlastností, ktoré si len nechcete pripustiť. Prečo?

unsplash.com

Pozri aj: Aj ten najkrajší vzťah sa môže zmeniť na nočnú moru. Týchto 10 znamení vás upozorní, že v ohrození je aj ten váš

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov