Autor fotky: Vlada Karpovich na Pexels

Viete, čo je to “deň 0”?

Každý z nás má občas deň, alebo dokonca sériu dní, kedy jednoducho nemáme na nič energiu. Problém nám robia aj tie najzákladnejšie činnosti, povinnosti sa nám kopia a všetko sa stáva ešte horším. Ak sa pristihnete v takejto situácii pričasto, môžu vám pomôcť tieto 4 pravidlá. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál The Minds Journal. 

Čo sú to “dni 0”?

Deň 0 je deň, kedy neurobíte ani jediný krok pre to, aby ste boli bližšie k svojim snom. Nejde ale len o veci spojené s nejakými vašimi väčšími projektami či s kariérou, ide aj o starostlivosť o seba, zdravé jedlo či kontakt so svojimi najbližšími. Problémom týchto dní je, že ak ich nestopnete, z jedného dňa môže byť týždeň, z týždňa mesiac a z mesiaca zrazu celý rok.

Ako s tým zatočiť a rapídne si zlepšiť svoj život? Pomôžu vám tieto 4 pravidlá. 

#1 Už viac žiadne “dni 0”

Toto pravidlo je prvým, a zároveň základným. Už žiadne dni 0. Je úplne prirodzené, že nie každý deň máte chuť a energiu na to dobyť svet, ale nie každý váš krok musí byť gigantický. Keď ste unavení, snažte sa urobiť aspoň nejaký malý krôčik. Budete sa cítiť oveľa lepšie a pomôže vám to vyhnúť sa sebaobviňovaniu či výčitkám svedomia.

#2 Buďte vďační za všetko, čím ste si prešli

V dni, kedy sa budete cítiť frustrovaní, si nájdite na chvíľu čas na to, aby ste si spomenuli, čo všetko ste už vo svojom živote zvládli. Zvládli ste všetko, čo sa vám doteraz stalo, a rovnako tak zvládnete aj čokoľvek, čím si prechádzate práve teraz – nech je to už akokoľvek náročné. Kľúčom je precítiť vďačnosť za všetky vaše predošlé skúsenosti. 

Autor fotky: Zeeshaan Shabbir na Pexels

#3 Odpustite si

Veľa ľudí ani nevie, koľko dávnych ukrytých tráum v sebe nosí. Na vedomej úrovni si to síce odmietajú priznať, no na tej podvedomej to ovplyvňuje úplne celý ich život. Je preto veľmi dôležité, aby ste v sebe tieto nezahojené rany objavili, a aby ste si odpustili za úplne všetko, čo sa vám kedy stalo. Vždy ste v danej chvíli konali najlepšie, ako ste vedeli. 

#4 Hýbte sa tak často, ako môžete

Keď máme minimum energie, rozhýbať sa ísť si zacvičiť, hoci len na 20-30 minút, sa nám môže zdať ako nadľudský výkon. Paradoxom ale je, že keď sa vám to podarí, vaša energie enormne stúpne vďaka endorfínom, ktoré vaše telo pri cvičení vyprodukuje. A to za to predsa stojí, nie? 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov