Aj keď sa zdá, že v dnešnej dobe akoby vymreli dobré spôsoby, nie je to tak. Stále sa nájdu ľudia, ktorí si uvedomujú, že ich vizitkou nie je len to, čo majú, ale hlavne to, ako sa správajú.

Nehádžme všetkých chlapov do jedného vreca. Aj keď je medzi nimi mnoho ničomníkov, našťastie, nájdu sa aj takí, ktorým meno ‚muž‘ či ‚pán‘ právom patrí. Vedia, ako sa správať k ženám, sú galantní akosi automaticky a v živote majú jasne postavený rebríček hodnôt i svoje ciele. Niekedy je ťažké ich spozorovať, pretože okolo seba nerobia zbytočný rozruch, no mať niekoho takého po svojom boku je skutočné šťastie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako spoznáte pravého gentlemana? Napovie vám to aj týchto 16 vecí…

#1

Žije v harmónii. Vie, kým je, má svoj štýl a zvláda kariéru i osobný život.

Unsplash.com/Gregory Hayes

#2

Stará sa o seba a dbá o svoj vzhľad. No nie štýlom, ako to robia metrosexuáli, ale celkom nenápadne, tak, že si to skoro ani nevšimnete. Je to preňho celkom prirodzená vec, aby mal upravené nechty, aby mu chlpy netrčali z nosa či z uší a aby vyzeral upravene.

#3

Má skvelý zmysel pre humor, ktorý nie je oplzlý ani prízemný, ale sofistikovaný a intelektuálny. Smeje sa rád a často.

#4

Nepotrebuje hrať hry s inými ani sa nevenuje márnym rečiam, pretože jeho vlastný život a plány ho zamestnávajú natoľko, že na zbytočné veci nemá čas.

#5

Keď má o ženu záujem, nečaká „tri dni“, aby jej zavolal. Pri randení sa neriadi hlúpymi pravidlami, ale ide si za tým, čo chce. Nejde mu len o sex, lebo predmetom jeho záujmu je v prvom rade žena samotná. Preto je k nej galantný a odprevadí ju domov, aby mal istotu, že je v poriadku.

Unsplash.com/Joel Overbeck

#6

Ak sa mu žena nepáči, nenaťahuje ju, ale zdvorilo jej dá najavo, že s ňou neplánuje vzťah.

#7

Snaží sa mať vo všetkom prehľad, aby si mohol utvoriť vlastný názor. Číta seriózne noviny a dobré knihy, lebo vie, ako veľmi záleží na tom, čím nakŕmi svoju myseľ. Je triezvy a hneď neverí všetkému, čo sa mu dostane do uší. Snaží sa držať si odstup a nazerať na veci z viacerých uhlov. Rád diskutuje s ľuďmi, ktorí majú opačný názor ako on; vidí v tom príležitosť na obohatenie sa.

#8

Drobné prejavy zdvorilosti, ako otvorenie dverí žene, mu nerobia žiaden problém. Vie, čo je správne a čo sa patrí a k ženám sa správa s náležitou úctou a rešpektom.

#9

Túži po žene, ktorá ho nebude potrebovať, ale chcieť. Nie kvôli tomu, čo má, ale preto, kým je.

Unsplash.com/Joao Silas

#10

Vie oceniť, keď má žena oňho záujem, no vie si ustrážiť, aby on bol tým, kto vedie. Vie, že  má „dobývať“ a nie byť „dobývaný“. Rovnako aj vo vzťahu sa vie o seba postarať a nenechá sa ženou obskakovať.

#11

Dôvod, prečo je taký, aký je, spočíva v tom, že pozná svoju hodnotu a podľa nej sa v živote riadi.

#12

Nejde mu len o sex. Aj keď vie, aký je to pôžitok, uvedomuje si, že láska nie je len o milovaní sa, ale o niečom väčšom. Svoju polovičku chce spoznať nielen fyzicky, ale najmä duševne, lebo o tom je skutočná intimita.

#13

Vie, na čom mu záleží. Vie, v čom spočíva jeho život. Má svoju kariéru, svoje hobby, rodinu, priateľov a svojský štýl. Ocení, keď nájde niekoho, kto to má podobne.

Unsplash.com/Karl Fredrickson

#14

Dobre si uvedomuje nielen svoje prednosti, ale aj nedostatky. Je úprimný voči sebe samému, presne tak, ako voči iným. Nepotrebuje sa pretvarovať alebo sa hrať na niekoho, kým nie je.

#15

Nemá potrebu hrať sa na princa či záchrancu. Hľadá ženu, ktorú nebude musieť zachraňovať, ani jej ukázať zmysel života, ale takú, ktorá sama vie čo chce a bude s ním chcieť zdieľať svoj život. Hoci sa o ňu chce postarať, záleží mu na tom, aby si zachovala vlastnú slobodu a nezávislosť, rovnako, ako on dbá o tú svoju.

#16

Nie je to zlý ani dobrý chlapec – je to muž.

Unsplash.com/Angelo Pantazis

Pozri aj: Ženy odhalili 9 zvláštnych vecí, ktoré ich na mužoch priťahujú najviac

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov