Nie. Šťastné páry pred spaním nezaspávajú s pohľadom zapichnutým do displeja mobilu.

Je veľmi dôležité venovať sa pred spaním jeden druhému. Nemusíte každý večer zakončiť vášnivým sexom. Oveľa dôležitejšia je vzájomná prítomnosť a pozornosť. Nezáleží na tom, či budete spolu niekoľko hodín alebo len pár minút. Avšak pokiaľ sa dá, mali by ste si pár chvíľ pred spaním vyhradiť len jeden pre druhého. Je to oveľa jednoduchšie, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Viete, čo majú spoločné takmer všetky šťastné páry? Vedia si nájsť pred spaním čas. Skúste sa inšpirovať týmito 11 bodmi, ktoré určite aj vy zvládnete ľavou-zadnou.

#1 Stíšte si zvonenie na telefóne a odložte všetku elektroniku

Photo by Mark Solarski on Unsplash

Nielenže je to prospešné pre vzťah, ale aj pre naše zdravie. Počas spánku má naše telo dostatok času vytvoriť oxytocín, teda hormón, ktorý je zodpovedný za intimitu a citovú väzbu. Stojí za to to vyskúšať!

#2 Prácu vypustite z hlavy

Snažte sa byť mysľou pri partnerovi. Zabudnite na pracovné e-maily, aj na (ne)konečný zoznam pracovných povinností, ktoré vás zajtra čakajú. Vychutnávajte si vzácne chvíle s partnerom a neberte ich ako samozrejmosť.

#3 Pokúste sa chodiť do postele v rovnakom čase, ako váš partner

Photo by Étienne Beauregard-Riverin on Unsplash

Samozrejme, sú dni, či noci, kedy sa pod vplyvom vonkajších okolností nedá zosúladiť spoločný harmonogram. Avšak keď sa do postele vyberiete spoločne s partnerom, môžete posilniť vzájomnú blízkosť a intimitu. Zároveň telo partnera či partnerky môže byť pre vás tým najlepším vankúšom.

#4 Dbajte na rutinu

Dodržiavanie zaužívaných rituálov nám môže pomôcť nastaviť sa na oddych. Veď aj z detstva si pamätáme, ako nám rodičia hovorili: „Umyť zuby, vycikať sa a ísť spať!“ Je v tom viac múdrosti, než sme sme v detstve boli ochotní pripustiť.

#5 Rozprávajte sa

Photo by Jeremy Wong on Unsplash

Ale nie len o tom, čo budete zajtra variť. Večer v posteli je väčšinou najvhodnejšia doba, kedy môžete pred partnerom otvoriť svoje srdce. Bola by to škoda nevyužiť, však?

#6 Nehádajte sa

Ani sa pre istotu nepúšťajte do riešenia komplikovaných problémov. Únava, celodenný pracovný kolotoč a stres by pri riešení problému narobili viac škody, než úžitku. Dôležité debaty si nechajte radšej na ráno.

#7 Deti treba poslať von v správny čas

Photo by Sadık Kuzu on Unsplash

Alebo by mali z rodičovskej postele vyliezť v tú správnu dobu. Nechcete mať vari v spoločnom lôžku pubertiaka, ktorému sa začínajú robiť vyrážky, však? Manželská posteľ je zóna intimity, a deti by sa ju mali naučiť rešpektovať. Samozrejme, ak ich trápi choroba či nočná mora, môžu sa k vám šupnúť. Ale nemalo by sa z toho stať pravidlo.

#8 Do postele nepatria ani zvieratá

Až 63% ľudí, ktorí spia v posteli so svojimi domácimi miláčikmi, sa dobre nevyspí. Zvieratá by mali byť preto odmala naučené na svoj vlastný pelech.

#9 Cigarety a alkohol? V žiadnom prípade!

Photo by Stas Svechnikov on Unsplash

Každý sme raz zažili poriadnu „opicu“. A tak vieme, že ležať vedľa nás nemusela byť práve najpríjemnejšia skúsenosť. Smrad, chrápanie a iné prejavy nie sú prejavením úcty voči partnerke či partnerovi.

#10 Doprajte si vzájomnú masáž

Dobre padne, ak vám má kto po celodennom sedení pri počítači pomasírovať stuhnutú šiju. Aspoň raz za čas by ste sa mali dotýkať. Nemusí v tom byť vždy nutne sexuálny podtext. Oveľa dôležitejšie je, že si viete vychutnať vzájomnú blízkosť.

#11 A keď svetlo zhasne…

Photo by freestocks.org on Unsplash

… je čas na bozky a intimitu. Ale pri milovaní nepotrebujete návod na použite. Ak ste s milovaným človekom, presne budete vedieť, ako si spríjemniť spoločne strávený čas!

Pozri aj: Týchto 13 roztomilých ilustrácií vám ukáže, ako vyzerá pravá láska

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov