Priveľké nároky, prepracovanosť, stres, choroba. To je postupnosť, s ktorou sa dnes stretáva čoraz viac ľudí.

Určite ste už mali možnosť odpozorovať na sebe, že dlhodobý stres je obrovským problémom aj pre vaše fyzické zdravie. Niekedy je však skutočne ťažké vyhnúť sa mu. Ak máte náročnú prácu, prípadne ak momentálne čelíte nejakým závažným osobným problémom, utiecť pred ním môže byť naozaj ťažké. Ak je ale toho na vás už priveľa, vaše telo to spozoruje a začne vám vysielať varovné signály. Vašou povinnosťou by vtedy malo byť naozaj aspoň na pár dní vypnúť a poriadne si odpočinúť. Inak totiž riskujete naozaj veľa. Týchto 8 varovných signálov preto nikdy nepodceňte.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Bolesti hlavy

To, že by ste si skutočne mali dopriať odpočinok, vám ako prvá môže signalizovať vaša hlava. Stredné až ťažké bolesti hlavy sú totiž jedným z najčastejšie sa vyskytujúcich príznakov prepracovanosti. Bolesť môže prechádzať až do očí či do krku. Vysoká miera stresu tiež môže viesť k záchvatom migrény.

depositphotos.com

#2: Problémy s trávením

Jete zrazu príliš veľa, či primálo? Stres už pravdepodobne ovládol aj váš žalúdok. Ak si nedoprajete odpočinok, problémy môžu vyústiť až do syndrómu dráždivého čreva. Toto nepríjemné ochorenie je spojené s ťažkosťami so stolicou a s veľkými bolesťami v oblasti žalúdku.

depositphotos.com

#3: Časté prechladnutie

Stres zvyšuje tepovú frekvenciu, čím zrýchľuje aj krvný obeh. Táto skutočnosť a zvýšený krvný tlak môžu viesť k oslabeniu imunity, čo má za následok časté prechladnutia.

depositphotos.com

#4: Premenlivá hmotnosť

Ak sa pravidelne vážite a spozorovali ste, že vaša váha sa nekontrolovateľne kolíše, je to len ďalší znak priveľkého stresového vypätia alebo prepracovanosti.

#5: Bolesti žalúdka

Ak vás trápia bolesti žalúdka, a to aj vtedy, keď ho nezaťažíte jedlom, niečo určite nie je v poriadku. Ak sa s týmito bolesťami už budíte, prípadne vás prepadnú kedykoľvek počas dňa, nečakajte už ani chvíľu a doprajte sa zaslúžený odpočinok.

depositphotos.com

#6: Únava

Únavu pri prepracovanosti alebo pri veľkom stresovom vypätí môžete pociťovať aj konštantne, po celý deň, a to aj keď ste si napríklad v noci dobre odpočinuli. Neustávajúca únava je znakom úplneho vyčerpania organizmu, ktorý na regeneráciu potrebuje minimálne niekoľko dní.

depositphotos.com

#7: Bolesť na hrudníku

Bolesti hrudníka sú veľakrát pripisované hroziacemu infarktu, nie vždy to tak však musí byť. Príčinou bolesti alebo pichania v oblasti srdca totiž môžu byť aj problémy neurologického pôvodu. Ak vás tieto bolesti trápia, doprajte si odpočinok. Ak však neustanú, určite vyhľadajte odborníka, ktorý problémy so srdcom vylúči.

depositphotos.com

#8: Znížená sexuálna aktivita

Pri zvýšenom strese prestane mozog vytvárať dostatok chemických látok, ktoré sú zodpovedné za sexuálny apetít. To má samozrejme za následok výrazné zníženie sexuálnej aktivity. Liekom môže byť opäť poriadny odpočinok.

Pozri aj: VYSKÚ­ŠAJ 7-DŇOVÚ VÝZVU Z NÓR­SKA, KTORÁ TI POMÔŽE OBJA­VIŤ SVOJE (NAJ)LEPŠIE JA

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov