Photo by Sammy Williams on Unsplash

Tiež ste si všimli, že zo sveta sa vytratila úprimnosť?

Faloš, klamstvá, intrigy, dýky vrazené do chrbta od ľudí, od ktorých by ste to čakali najmenej. Žiaľ, aj to je dnešný svet. Ako píše aj portál I Heart Intelligence – svet, v ktorom vás už fejkoví ľudia neprekvapujú, ale tí úprimní áno. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes je obrovský problém nájsť niekoho, kto si viac váži úprimnosť a čisté úmysly ako svoje ego. Je to síce smutná pravda, ale žiaľ, musíme sa s ňou naučiť žiť. Pretože ak tak neurobíme, riskujeme, že nás pohltia falošní ľudia, ktorým uveríme, že ich úmysly sú dobré. 

Dnes je to už akýmsi paradoxom. Keď natrafíme na niekoho, kto nás podvedie, veľakrát len mávneme rukou a povieme si, že sme to čakali. Keď ale stretneme niekoho naozaj úprimného, nevychádzame z údivu. 

Akoby sme už jednoducho prestávali veriť v dobro tohto sveta kvôli tomu, koľko zlých ľudí stretneme. 

Každý deň sme svedkami toho, ako v práci napredujú ľudia s nulovým talentom, ale úžasným zápalom pre intrigy. Sme svedkami toho, ako sa priateľstvo mení na nepriateľstvo a aj svedkami toho, nakoľko nemorálni vedia byť ľudia, keď bezhlavo idú za tým, čo si zaumienili. 

Photo by John Noonan on Unsplash

Na falošných ľudí sme tak zvyknutí, že keď nám do života príde niekto “skutočný”, máme pocit, akoby sme stretli nejakého mýtického tvora. Váhame, či sa k nemu priblížiť – akoby sme práve v tmavom lese narazili na jednorožca. Je tak čistý, až neveríme, že vôbec môže existovať. 

Pravda je ale taká, že síce nevieme, ako to je s jednorožcami, no úprimní ľudia ešte stále existujú. 

A koniec koncov – buďte vďační aj za tých fejkových. Až s odstupom času uvidíte, že vás posunuli o míľu ďalej, zatiaľ čo oni ostali stáť na mieste. 

Nevenujte im ďalej žiadnu pozornosť, dôverujte karme. Radšej sa nechajte inšpirovať tými, ktorý za to stoja. Ľuďmi, ktorí sršia tvorivou a pozitívnou energiou, nie svojimi komplexami.

S tým, že falošní ľudia tu boli, sú a vždy budú, nič nespravíte. Čo ale spraviť môžete je vybrať si, kým sa budete obklopovať, a koho do svojho života vpustíte a koho nie. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov