Foto: Photo by Marcelo Chagas from Pexels

Znie to ako paradox, no je to skutočne tak.

Sú silné, samostatné, úspešné a sebavedome a nešetria ani úsmevom. Nikto by nepovedal, že vo svojom vnútri si práve prechádzajú skutočným peklom

Článok pokračuje pod videom ↓

Tu je 5 vedecky overených dôvodov, prečo je to tak.

#1 Spoliehajú sa len samy na seba

Je to jednoducho súčasťou ich jedinečnej osobnosti. V prípade, keď sa problémy hrnú z každej strany, to však môže byť až problém. Výskum totiž dokázal, že tie najsilnejšie ženy chcú všetko zvládnuť samé, nakoľko to v nich vzbudzuje pocit hrdosti. Tak sa však stáva, že na všetko ostávajú samé – pretože si myslia, že požiadať o pomoc je prejavom slabosti alebo jednoducho nechcú iných obťažovať. Aj psychológovia však potvrdzujú, že pomoc občas potrebuje každý z nás a vôbec nie je hanbou požiadať o ňu. 

#2 Často na svojich pleciach nesú aj problémy iných

Ďalší výskum dokázal, že mentálne silní ľudia sú veľmi zodpovední a dôveryhodní, vďaka čomu sa im iní často zdôverujú so svojimi problémami. Neraz sa tak stáva, že silné ženy nesú na svojich pleciach okrem svojich problémov aj problémy svojich známych, rodiny či kolegov. 

#3 Nikomu sa s ničím nezdôverujú

Vedcom sa podarilo dokázať aj to, že silné ženy sa o svoje starosti väčšinou s nikým nedelia a s nikým o nich nehovoria. To však môže viesť až k extrémnemu pocitu osamelosti či k depresii, nakoľko interakciu s inými ľuďmi jednoducho potrebujeme – o to viac v časoch, kedy je nám najhoršie. 

Photo by Candice Picard on Unsplash

#4 Ich sila môže plynúť z príbehu, o ktorom ani len netušíte

Určite ste sa už stretli s vetou: “Čo ťa nezabije, to ťa posilní.” Ako sa podarilo dokázať tomuto výskumu, v prípade žien to platí dvojnásobne. Ženy sa totiž stávajú po tragických či dramatických udalostiach ešte sebavedomejšie a ucelenejšie. To však, samozrejme, neznamená, že danú bolesť necítia – jednoducho sa ju len vedome snažia premeniť vo svoju silu.

#5 Často potláčajú svoje emócie

Priatelia, rodina či kolegovia – tie najsilnejšie ženy sa pred nimi najčastejšie usmievajú a tvária sa, že všetko majú plne pod kontrolou. Výskum však dokázal, že až prehnaná sebakontrola má na našu psychiku veľmi negatívny vplyv. Potláčanie emócií je preto určite niečím, čomu by sme sa mali zďaleka vyhýbať. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov