Photo by Gian D. on Unsplash

Najviac zažiarite v tej najväčšej tme.

Svet nie je vždy dobrý. Veľakrát sú dni, kedy máme pocit, že je zlým miestom – miestom, kde je veľa zlých ľudí, veľa negativity, veľa zákerností, veľa intríg. Ako však píše aj portál Your Tango – práve vtedy môžete najviac zažiariť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Vo svete, ktorý je často plný tmy, buďte svetlom, ktoré ľudia potrebujú.

V živote stretnete 3 typy ľudí. 

Tých, ktorí sú toxickí, a do vášho života vnesú negativitu. 

Tých, ktorí do vášho života neprinesú takmer nič. 

A tých, ktorí do vášho života prinesú lásku, nadšenie či radosť. 

Preto by sme všetci mali robiť všetko preto, aby sme boli človekom práve z tej poslednej skupiny. Pretože, paradoxne, práve tých je vo svete najmenej. 

Každý z nás si v živote prešiel niečím náročným. Sú tu dni, na ktoré spomíname s radosťou a úsmevom každý jeden deň, a potom sú dni, na ktoré by sme najradšej okamžite zabudli. Ale práve oni nám dávajú v živote tie najcennejšie lekcie. 

Photo by Marcus Wallis on Unsplash

Pretože práve počas tej najväčšej tmy sa môžeme stať svetlom, ktoré iní potrebujú. 

Len si spomeňte na to, ako vás dokážu potešiť slová druhých. Slovo má obrovskú moc, prečo potom častejšie nepotešiť druhých niečím milým? 

Faktom je, že nielenže tým niekomu pomôžete, ale taktiež sa vám to vráti ako bumerang. Bude ešte mnoho dní, kedy budete smutní a budete sa pýtať, prečo sa niečo deje práve vám. Budete mať pocit, že svet je krutým miestom – a práve vtedy vám môže na cestu “zasvietiť” niekto, koho ste vy pred nejakým časom potešili niečím milým. 

Skúste byť preto každým dňom svetlom vo svete, ktorý je často plný tmy. Smejte sa, úprimne sa radujte zo života, a hlavne – buďte k iným milí. Buďte pre druhým človekom, ktorého ste sami potrebovali, keď vám bolo najťažšie. 

Dajte svojím prístupom ľuďom to, čo potrebujú najviac – nádej a lásku. Uvidíte, aké zázraky sa začnú vo vašom živote diať. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov