Autor fotky: Anastasia Shuraeva na Pexels

Nájdete sa v týchto tvrdeniach?

Myslíte si, že ste vo svojom živote úspešní? Záleží to od viacerých faktorov, a navyše, úspech je veľmi subjektívnou vecou. Faktom je ale aj to, že ľudia, ktorí ho už dávno dosiahli, ho prehliadajú a myslia si, že sa im vlastne nedarí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Patríte do tejto skupiny aj vy? Portál Your Tango popísal 7 vecí, ktoré pochopia len ľudia, ktorí dosahujú úspech, no myslia si, že sa im nedarí.

#1 V práci to máte ťažké

Na ramená si toho totiž spravidla nakladáte viac, než je únosné, veľa vecí potom nestíhate a následne máte pocit, že ste “nanič”. Takto to ale určite nie je. Ľudia majú o vašu prácu záujem, pretože v tom, čo robíte, ste skvelí. 

#2 Vo svojom živote stojíte na rázcestí

Aktuálne možno neviete, kam sa pohnúť. Nezabúdajte ale na to, že je to len znakom toho, že nestagnujete, ale hýbete sa vpred. 

#3 Často máte pocit, že robíte “málo”

Neustále sa chcete zdokonaľovať a robiť veci lepšie, preto sa vám často zdá, že robíte “málo”. Nie je to ale preto, že by to bola pravda, ale preto, že vidíte nekonečné more možností, ktoré sú ešte len pred vami. A to je predsa skvelé. 

#4 Okruh vašich priateľov je veľmi úzky

Ani v tomto prípade nemáte nad čím smútiť. Nezabúdajte, že okruh ľudí tých najúspešnejších ľudí je vždy veľmi úzky a má to mnoho dôvodov. 

#5 Veľakrát ste zlyhali

Zlyhania či neúspechy vedia byť poriadne demotivujúce, to je pravda. Vždy ale majte na pamäti, že nezlyhá jedine človek, ktorý nič nerobí a nič neskúša. Naopak, ak vám niečo nevyšlo, je to len dôkazom toho, že sa snažíte a pracujete na svojich snoch. 

#6 Je toho na vás priveľa

Často sa pristihnete pri tom, ako premýšľate nad tým, že v poslednom čase je toho na vás už priveľa. Obdobie transformácie je mimoriadne náročné. Ak ale vytrváte, bude to stáť zato. 

#7 Neustále prehodnocujete svoj život

Niekedy vás až unavuje, koľko dokážete nad všetkým premýšľať. Môže to byť vyčerpávajúce, no na druhej strane je to len ďalší jasný dôkaz toho, že sa posúvate vpred tempom, ktoré vám iní môžu len závidieť. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov