Foto: Photo by José Luis Photographer from Pexels

Máte optimistickú povahu?

S pozitívnym myslením ide v živote všetko jednoduchšie. Niektorí ľudia sa mu musia priučiť, pre iných je však úplne prirodzené, a ani sa oň nemusia snažiť. Vo všeobecnosti platí, že títo ľudia sú väčšinou narodení v týchto 3 znameniach. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Patríte medzi nich aj vy? Zoznam 3 najoptimistickejších zamení zverejnil portál Thought Catalog.

#1 Strelec

Málokto dokáže tromfnúť entuziazmus Strelcov. Vedia, že každá minca má vždy 2 strany, a nezakrývajú si oči ani pred tými negatívnymi vecami, no sa vždy snažia zameriavať len na to pozitívne. Nie je to teda tak, že by mali nasadené ružové okuliare – len jednoducho nevidia zmysel v tom, aby sa zameriavali na to negatívne. Strelci navyše disponujú skvelým zmyslom pre humor, ktorý im pomáha zvládať aj náročnejšie životné situácie. 

Photo by Wendy Wei from Pexels

#2 Ryby

Ryby sa snažia v každom vidieť niečo dobré. Miesto katastrofických scenárov si v hlavách večne prehrávajú to, ako by mohli veci dopadnúť čo najlepšie, a toto svoje pozitívne myslenie prenášajú často aj na druhých. Aj keď majú ťažké obdobie, snažia sa sústrediť na to pozitívne – vedia totiž, že život je presne taký, aký si ho spravíme. Navyše majú obrovský zmysel pre empatiu, čo im umožňuje vidieť to dobré naozaj v každom. 

#3 Baran

Baran vie, že život nie je ľahký, no sebaľútosť a utápanie sa v sklamaní nie je nič preňho. Každý Baran je plný energie, a s neuveriteľným elánom dokáže čeliť každej jednej novej výzve – aj keď je akokoľvek náročná. Keď majú nejaký problém, okamžite sa vrhajú do jeho riešenia, a k rovnakej životnej filozofii sa snažia povzbudzovať aj ostatných. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov