Možno ste už lásku svojho života stretli a možno na ňu ešte len čakáte, no iste ste už aj vy premýšľali o tom, aké to bude, keď raz budete chcieť svoju lásku spečatiť.

Aj na to ale potrebujeme najprv dozrieť, lebo je ľahké povedať niekomu, že ho milujete, no omnoho ťažšie je to aj naozaj precítiť. Vyznať lásku a sľúbiť vernosť sa dá mnohorakými spôsobmi. My vám dnes prinášame sľub lásky, ktorý vás môže inšpirovať a zároveň vám môže pomôcť uvedomiť si, čo to vlastne znamená niekoho milovať.

Článok pokračuje pod videom ↓

Môj milovaný/Moja milovaná…

Sľubujem Ti, že sa k Tebe budem správať s láskou a úctou. Viem, že mám jedinečný kľúč od Tvojho srdca a preto Ti do rúk dávam kľúč od toho môjho.

Sľubujem Ti, že Ti vždy poviem pravdu, nech by bola akokoľvek nepríjemná, hrozná alebo desivá.

Sľubujem Ti, že sa budem snažiť čo najlepšie Ti načúvať, aby si nikdy nemal/a pocit, že Ťa nepočúvam, nechápem alebo prehliadam.

Unsplash.com/Toa Heftiba

Sľubujem Ti, že Ťa budem podopierať, keď budeš mať pocit, že padáš a posmeľovať Ťa, keď budeš mať zo strachu chuť cúvnuť.

Sľubujem Ti, že sa budem snažiť dať Ti to najlepšie zo mňa.

Sľubujem, že Ti poviem, keď nebudem v poriadku, a že Ťa nebudem obviňovať z mojich vlastných chýb.

Sľubujem, že nebudem márniť náš drahocenný čas ani energiu na to, aby som dokázal/a, že mám pravdu alebo si pohladkal/a ego. Chcem s Tebou riešiť svoje problémy a chcem Ti pomôcť s tými Tvojimi, no tak, aby nás to oboch posunulo dopredu.

Unsplash.com/Brooke Cagle

Viem, že máš rád/a svojich rodičov, aj ja mám rád/a tých svojich. No neťahajme ich do nášho vzťahu, oni sú oni a my sme my. Toto je naša cesta a je len na Tebe a na mne, ako sa nám po nej bude kráčať. Takže, prosím, miesto s mamou, rieš problémy so mnou, som tu pre Teba. A nevyčítaj mi, že som presne ako moji rodičia. Vychovali ma a aj preto sa na nich podobám. Ak sa Ti niečo nepáči, dá sa to povedať aj inak a menej zraňujúco.

Sľubujem, že Ti dôverujem a verím, že aj Tebe ide o naše spoločné dobro.

Chcem milovať celé to, kým si. Chcem Ťa milovať bez výnimiek, bez výhrad, aj s Tvojimi náladami, obavami, strachmi a prehrami. Sľubujem Ti, že sa o to budem snažiť, a že Ťa budem podporovať pri dosahovaní Tvojich snov, pri práci, ktorá Ťa baví, a pri čomkoľvek, čo Ťa urobí šťastným/ou.

Sľubujem Ti, že si na Teba pravidelne nájdem dosť času a priestoru na to, aby sme boli spolu a sami, bez mobilov, bez povinností a bez starostí.

Unsplash.com/Isaac Cabezas

Sľubujem, že budem vždy otvorený/á hovoriť o našom sexuálnom živote, bez ohľadu na to, aké náročné by to mohlo byť.

Sľubujem, že sa vždy budem snažiť vcítiť do Tvojej kože, aj keď ma budeš odháňať, lebo som Ti ublížil/a alebo Ťa sklamal/a.

Sľubujem, že náš vzťah nebudem brať na ľahkú váhu a nikdy sa Ti nebudem vyhrážať tým, že od Teba odídem, ak neurobíš to, čo chcem. Vážim si Ťa a s Tebou po mojom boku sa cítim ako lepší človek, môj život má väčší zmysel a vďaka Tebe môžem rásť. Chcem, aby si sa aj Ty vedľa mňa cítil/a podobne a chcem, aby si bol so mnou šťastný/á.

Pokiaľ ide o to, čo som napísal vyššie, nemôžem Ti sľúbiť, že neurobím chybu, ani to, že ju potom už nezopakujem. Som len človek a vôbec nie som dokonalý. Budem sa snažiť dostať zo seba to najlepšie a naprávať sa, no nemôžem Ti sľúbiť, že to so mnou budeš mať vždy ľahké.

No sľubujem Ti, že Ťa budem milovať, ako najlepšie viem.

Unsplash.com/Lesly Juarez

S láskou,

Pozri aj: 8 fráz, ktorými poviete ešte oveľa viac, ako keď poviete: Ľúbim Ťa

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov