Foto: Photo by Alexandro David from Pexels

Existuje len jediný možný spôsob.

Túžite po láske? Ak áno, no stále ju nenachádzate, je možné, že aj vy niekde robíte chybu. Nemusíte však zúfať – ná lásku predsa nikdy nie je neskoro. Navyše, v nasledovných riadkoch sa dozviete, ako si ju do svojho života pritiahnuť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Napísal o tom portál Your Tango. 

Vaše srdce už možno bolo zlomené toľkokrát, že vo vzťahy viac neveríte. Možno máte pocit, že vo vašom živote sa dookola opakuje ten istý vzorec, ktorý vo finále vedie len k ďalšiemu sklamaniu. 

Možno vás preto prekvapí, keď sa dozviete, že každý jeden váš nepodarený vzťah tu bol preto, aby ste si začali viac vážiť seba samého, a aby ste sa začali viac rešpektovať. 

Pravda je totiž taká, že to, ako sa správate sami k sebe, nastavuje hranice druhým. Priťahujete to, čím ste, a ľudia sa k vám budú správať podľa toho, čo vyžarujete. 

Keď vám teda nabudúce niekto bude dávať zmiešané signály, alebo vás ghostne a vám zostane opäť len zlomené srdce, spýtajte sa sami seba, prečo ste tejto osobe dovolili, aby sa k vám zachovala takýmto spôsobom.

Každá takáto lekcia je príležitosťou na uvedomenie si svojej hodnoty a pochopenie toho, že každý zlý vzťah je v skutočnosti tým najlepším ponaučením.      

Photo by Leah Kelley from Pexels

Problémom v takýchto vzťahoch je veľakrát aj to, že si mýlime lásku s posadnutosťou. Človeka totiž veľakrát neľúbime – sme len posadnutí tým, aby sme neustále získavali jeho pozornosť, ktorú nám tak veľmi odmieta venovať. 

Veľakrát je to však len dôkazom toho, že nám nechýba láska druhého človeka, ale láska k sebe samému – sebaláska. 

Sebaláska je o tom, že už nikdy viac nebudete naháňať niekoho, kto odmieta prijať vašu lásku. Je o tom, že najradšej sa budete mať práve vtedy, keď to ostatní nedokážu. A je aj o tom, že sa rozhodnete spáliť mosty za ľuďmi, ktorí vás považovali za samozrejmosť. 

Keď sa rozhodnete pre sebalásku, v oblasti vzťahov sa začnete rozhodovať oveľa lepšie, a začnete priťahovať presne takých partnerov, po akých túžite. 

Samozrejme, nebude to jednoduché. Svoje chyby je predsa oveľa ľahšie nenávidieť ako milovať. Venujte si preto toľko času, koľko len potrebujete – bude to stáť zato. Nič sa totiž nevyrovná zisteniu, že tá najsilnejšia a najskutočnejšia láska sa skrývala po celý čas vo vás. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov