Je váš vzťah úžasný, ba zdá sa byť priam dokonalý, no aj tak máte pocit, že niečomu mu chýba?

Že mu chýba nejaký ten lesk alebo tá iskra, ktorá by hoc skvelý, no stereotypný vzťah nejakým spôsobom oživila? Nie, neviňte sa, je v poriadku mať takéto pocity. Možno naozaj potrebujete niečo, čo posilní putá medzi vami a zvýši hormón lásky, ktorý sa akosi pomaly vytráca. A práve na to je určených týchto sedem činností.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Počúvanie hudby

Vedci potvrdili, že spoločné počúvanie hudby zvyšuje hladinu oxytocínu v našom tele a to ma zá následok, že sa s naším partnerom cítime byť v hlbokom a príjemnom spojení.

#2 Dobrodružstvo

Spoločné robenie dobrodružných aktivít, ako je napríklad jazda na horskej dráhe, náročná túra, cestovanie alebo čokoľvek iné, čo zvyšuje hladinu adrenalínu vo vašich žilách a tep vášho srdca, je skvelým stmeľovačom každého vzťahu.

#3 Maznanie sa

unsplash.com

Dobre, v jeden deň si spolu vyrazíte na ten najepickejší a najdobrodružnejší výlet a v druhý deň zostanete doma pod dekou a celý deň sa budete len maznať a objímať. Verte či nie, konečný výsledok bude približne rovnaký. Aj maznanie sa či objímanie dokáže dvoch ľudí zblížiť ešte viac. A navyše, tieto aktivity taktiež zmierňujú stres.

#4 Sex

Tento bod by nemal byť prekvapením. Hormón oxytocín zvyšuje sexuálne vzrušenie a tak môže napomôcť k ešte väčšiemu zblíženiu v každom vzťahu. Taktiež sa niektoré výskumy domnievajú, že zvýšená hladina oxytocínu môže výrazne prispieť k vernosti a úspešnosti vzťahov.

#5 Dobrovoľnícka činnosť

Ak hľadáte pre vás a vášho partnera celkom novú aktivitu, skúste sa spolu venovať dobrovoľníctvu. Či už budete robiť menšie služby, ako napríklad venčenie psíkov z miestneho útulku alebo pôjde o niečo väčšie, ako pomoc v inej krajine, vedci sa domnievajú, že aj takáto spoločná činnosť môže vo vašom vzťahu zvýšiť hladiny hormónov lásky a utužiť tak puto medzi vami.

#6 Dávanie malých darčekov

Oxytocín sa uvoľňuje práve vtedy, keď sa cítime milovaní alebo skutočne emocionálne prepojení. A presne takéto pocity v nás môže vyvolať dávanie malých darčekov. Fakt nemusí ísť o obrovské a drahé dary. Niekedy stačí aj tá najmenšia drobnosť alebo úplná hlúposť, ktorá dokáže potešiť, pretože je darovaná z lásky.

#7 Hlboké konverzácie

unsplash.com

Chce to naozaj veľkú dôveru na to, aby ste sa niekomu otvorili. Aby ste s niekým zdieľali vaše najväčšie tajomstvá a najtemnejšie či najhlbšie myšlienky a predstavy z vašej mysle. Ale práve takéto konverzácie, konverzácie, ktoré medzi vami odkrývajú tajomstvá celého vesmíru, sú kľúčom k upevneniu pút v každom vzťahu.

Pozri aj: Toto je 14 krutých dôvodov, pre ktoré ženy niekedy musia opustiť mužov, ktorých milujú

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov