Autor fotky: Tima Miroshnichenko na Pexels

Pozor na to.

Všetkého veľa škodí, a inak to nie je ani vo vzťahu. Prehnaná starostlivosť sa niekedy môže vo vzťahoch premeniť na hotovú nočnú moru, z ktorej jediným východiskom je často rozchod. Ako tomu predísť? Snažte sa vyvarovať týmto veciam. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Brightside popísal 7 varovných signálov, podľa ktorých zistíte, že svojmu partnerovi ste viac mamou než partnerkou.

#1 Neustále rýpete. Nikto sa vo vzťahu nechce cítiť menejcenne, alebo dokonca ako hlupák. Neustále rýpanie totiž často pôsobí tak, akoby ste sa snažili prevychovať dieťa. 

#2 Až príliš sa snažíte usmerňovať jeho kariéru. Každý však vie sám najlepšie, čo ho baví, a kam chce smerovať.

#3 Neustále po ňom upratujete. Aj domáce práce by sa mali v dnešnej dobe deliť. Váš partner nie je malé dieťa, ktoré by domáce práce nezvládlo. 

pexels.com

#4 Zasahujete mu do vzťahov s priateľmi. Nad niektoré veci je niekedy jednoducho lepšie sa povzniesť. Možno ani váš partner nie je spokojný s výberom vašich priateliek, no znáša to. 

#5 Neustále mu vyberáte oblečenie. Je v poriadku, ak si partneri povedia, čo sa im páči, no aj to treba robiť s mierou.

#6 Všetko plánujete vy. Je prirodzené, ak je jeden z dvojice “akčnejší”, no ak všetko plánujete výhradne vy, nie je to dobré znamenie. 

#7 Preberáte zodpovednosť za všetky jeho prešľapy. Každý si musí zodpovedať za svoje vlastné chyby, a ani vy nemôžete neustále zakrývať niekoho chyby – aj keď tú osobu milujete. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov