Autor fotky: Andrea Piacquadio na Pexels

Aj vy môžete žiť život svojich snov.

Zariadiť si taký život, po akom túžite, nie je nikdy jednoduché. Aj vy to ale dokážete – stačí len vedieť, ako na to. Jedným z prvých krokov by malo byť to, že si zodpoviete na 7 nasledovných otázok. Pomôže vás to nasmerovať presne tam, kde máte byť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Your Tango. 

#1 Čo je na druhej strane úspechu?

V prvom rade musíte vedieť, prečo ho vlastne dosiahnuť chcete. Ak po tom túžite len kvôli obdivu, vaša motivácia vám dlho nevydrží. Čím totiž budete úspešnejší, tým viac hejtu sa znesie na vašu adresu a tým viac sa budete báť, že keď niečo spravíte zle, bude to vyzerať ako vaše zlyhanie. Musíte ale, žiaľ, rátať aj s týmito tienistými stránkami. 

#2 Prečo chcem zbohatnúť?

Ak by vám teraz niekto daroval milión eur, čo by ste s nimi urobili? Nakladali by ste s nimi šetrne, aby ste nemuseli už nikdy pracovať? Investovali by ste ich? Alebo by ste ich všetky za krátky čas minuli? Aj tieto odpovede vás posunú ďalej. 

#3 Nakoľko dôležité je pre mňa uznanie?

Ak by ste uspeli, no nedostalo by sa vám žiadneho uznania od druhých, považovali by ste to vôbec za úspech? Túžite po tom kvôli sebe alebo kvôli pozornosti druhých? Aj toto je veľmi dôležité. 

Autor fotky: Zeeshaan Shabbir na Pexels

#4 Čo ma na úspechu najviac desí?

Zodpovedať by ste si mali aj na to, či existuje niečo, čo vás na úspechu desí. Môže ísť totiž o vec, ktorá vás na podvedomej úrovni už roky brzdí, a to bez toho, aby ste si to vôbec uvedomovali. Ak ale tomuto strachu dovolíte vyplávať na povrch, môžete s ním ďalej pracovať. 

#5 Chcem niekomu niečo dokázať?

Zamyslite sa tiež nad tým, či túžite svojím úspechom niekomu niečo dokázať. Chcete len “vytrieť zrak” niekomu, kto vás podceňuje? Krátkodobo vám to možno urobí radosť, no ako dlhodobá motivácia vám to nepostačí. 

#6 Aké by boli moje pocity po dosiahnutí úspechu?

Táto otázka je skvelá kvôli tomu, aby ste si svoj úspech vizualizovali, čím pracujete na zákone príťažlivosti. Skúste si presne definovať a predstaviť, aké by pre vás bolo žiť život vašich snov. 

#7 Čo všetko som ochotný/á obetovať?

Vo väčšine prípadov to býva tak, že ak túžite dosiahnuť naozaj veľký úspech, niečo tomu jednoducho budete musieť obetovať. Minimálne to určite nepôjde bez investovania obrovského množstva času a energie. Uspejete, len ak na toto budete pripravení. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov