Na začiatku vzťahu sa zaľúbenci akoby nevedia jeden od druhého odlepiť. Vždy a všade chcú byť spolu a ani im nenapadne, aby si vybrali samotu. Zatiaľ.

Lenže aj táto fáza vzťahu raz skončí a časom prídete na to, až aj od svojej milovanej polovičky si občas potrebujete oddýchnuť. Je to celkom normálne a patrí to k vzťahu. Niektorí ľudia majú však problém priznať si, že hoci svojho partnera milujú, chcú byť chvíľu sami. Neraz je to dokonca obojstranné. Bojíme sa, že by to ten druhý mohol zobrať inak, než sme to mysleli, no len ak priznáme, že chceme byť sami, môžeme zistiť, že ten druhý to potrebuje tiež, čo môže mať konieckoncov regenerujúci účinok na náš vzťah.

Článok pokračuje pod videom ↓

Týchto 5 vecí by ste sa nemali báť urobiť aj bez vášho partnera

Spánok

Väčšina ľudí si myslí, že keď sú dvaja spolu, mali by spávať v jednej posteli. Zvyčajne to tak funguje, no nájdu sa výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo. Niektorí ľudia si nedokážu poriadne oddýchnuť, keď majú spať s niekým v tej istej posteli. Príčiny sú rôzne, no nedostatok vrúcnych citov by ste hľadali len márne. Pretože to vôbec nie je o tom. Niekto sa celú noc prehadzuje, iný sa rozťahuje, ďalšiemu je príliš horúco alebo príliš zima… Každý z nás má akoby svojský štýl spánku a ak sa v tomto s partnerom nezhodujete, je v poriadku, ak sa rozhodnete spať oddelene.

Unsplash.com/Chris Thompson

Pozrieť si film

Romantické večery pri dobrom filme patria k najobľúbenejším spôsobom, ako spolu tráviť večer. Niektorí ľudia si na to zvyknú tak veľmi, že majú potom problém pozrieť si film či ďalší diel seriálu bez svojej polovičky. No je to v poriadku! Okrem toho, že sa tomu druhému nemusí vždy chcieť, môžete mať celkom rozdielny vkus a v tom prípade nemá zmysel svoje obľúbené filmy svojmu partnerovi vnucovať. Pochopte, môže mať na ne celkom iný názor.

Ísť von s priateľmi

Mnohí psychológovia tvrdia, že mať priateľov mimo partnerského vzťahu, teda takých, ktorí nie sú spoloční známi vás a vášho partnera, je priam žiadúce. Okrem toho, že to prospieva vám, nie je realistické od svojej polovičky očakávať, že si bude rozumieť s každým z vašich priateľov. Ísť von s vašimi priateľmi a bez partnera môže byť pre vás vítaným osviežením. Verím, že to vaša polovička pochopí a dopraje vám tento čas s blízkymi ľuďmi. Uvidíte, ako vám to dobre padne.

Unsplash.com/Jade Masri

Cvičenie

Cvičenie vo dvojici či spoločné návštevy fitka môžu byť fajn a motivujúce, no ak ste sa v tom nenašli, nerobte si z toho ťažkú hlavu. Nie každý má rád, keď má pri cvičení spoločnosť. A vlastne, väčšina ľudí preferuje, keď sa vtedy môže venovať len sebe samému a nepotrebuje vyvíjať ďalšiu energiu na udržiavanie konverzácie. Nie je na tom nič zlé a môže to byť aj veľmi dobrá forma psychohygieny, takže si určite nerobte výčitky preto, že chcete ísť cvičiť sami.

Cestovanie

Chcete ísť na dovolenku alebo len máte chuť navštíviť niektoré zaujímavé miesta a krajiny? Je super, ak máte s partnerom spoločné cestovateľské sny a ciele, no ak to tak nie je, nemali by ste vešať hlavu a miesto toho, aby ste niekoho presviedčali, sa do toho radšej pusťte sami. Bojíte sa, že sa tým niečo vo vašom vzťahu zmení? Nuž, diaľka je vždy previerkou pre každý pár a možno vám odhalí veci, na ktoré by ste inak neprišli. Cestovanie vám môže pomôcť utriediť si myšlienky a získať nový pohľad na svet. Okrem toho, uvidíte, ako radostne sa s partnerom na konci cesty zvítate!

Unsplash.com/Thomas Martinsen

Robiť veci osamote, aj keď ste vo vzťahu, nie je hriech ani niečo zlé. Každý z nás predsa potrebuje kúsok svojho osobného priestoru a nezávislosti. Ak máte po svojom boku tú správnu osobu, pochopí to a o to viac si budete užívať spoločné aktivity.

Pozri aj: Takto to vyzerá, keď sa samota stane vaším najväčším priateľom. Ak ju takisto milujete, v týchto 15+ krásnych ilustráciách sa určite nájdete

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov