Foto: Photo by Simon Maage on Unsplash

Tento rok poriadne preveril každého jedného z nás.

Rok 2020 sa chýli ku koncu, no už teraz môžeme s istotu povedať, že žiaden z predošlých sa k nemu nedá ani len prirovnať. Každý z nás musel čeliť mnohým skúškam a výzvam, o ktorých by sa nám koncom roka 2019 ani len nesnívalo. Rok 2020 nás veľa naučil, a nikdy by sme nemali zabudnúť ani nasledovné lekcie. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Skvele ich popísal portál Thought Catalog. 

#1 Nič nie je samozrejmosť

Cestovanie, stretnutia s priateľmi, návštevy starých rodičov, oslavy, svadby, či hoci len obedy či večere v reštauráciách – toto všetko sme brali ako absolútne samozrejmosti. To, že to samozrejmosti nie sú, sme zistili až vtedy, keď sme o to všetko prišli takpovediac “z noci do rána”. Nič nie je samozrejmosť, a povaha sveta sa neustále mení. Čas však naďalej beží ďalej – preto sa veľmi múdro rozhodujte, čomu a komu ho budete venovať. 

#2 Spolu sme silnejší

Možno si spomínate na začiatok pandémie. Ľudia sa zomkli, boli súcitní, navzájom si pomáhali. Nebol takto svet krajší? Táto lekcia sa však dá ľahko preniesť aj do každodenného života. Spolupatričnosť nás naučila, že svojim bojom nemusíme čeliť sami. Je v poriadku požiadať o pomoc, a je úplne v poriadku oprieť sa o druhého. Nerobí nás to slabšími – práve naopak. Robí nás to silnejšími. 

Photo by Omar Lopez on Unsplash

#3 Robte to, čo vás robí naozaj šťastnými

Rok 2020 zrušil prakticky všetky rutiny a zvyky, s ktorými sme, veľakrát v pohodlí, prežívali svoje životy. To nás však prinútilo uvažovať nad tým, čo sú hodnoty, na ktorých v živote naozaj záleží. Či už je to rodina, kariéra, váš vzťah či zdokonaľovanie vašej mysle či vášho tela, trávte viac času tým, čo vám prináša skutočnú radosť. Len to vám totiž dodá pocit, že žijete plnohodnotný život. 

#4 Ste silnejší, než si myslíte

Každý z nás si tento rok musel prejsť nespočetným množstvom zmien. Stále ste však tu a bojujete – čo znamená, že ste ešte oveľa silnejší, než si myslíte. Neznamená to, že nebojujete s osamelosťou, smútkom či úzkosťou, znamená to, že nech už vám život naloží na tanier čokoľvek, strávite to. 

#5 Život nie je fér, no aj tak je skvelý

Život je nepredvídateľný a veľakrát nie je fér, no napriek tomu je kúzelný a stojí zato žiť ho naplno. Na konci dňa totiž aj tak nejde o to, čo nám osud nadelil, ale o to, ako sme na to reagovali. A pokiaľ máme to najdôležitejšie – zdravie – máme silu vysporiadať sa so všetkým. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov