Prečo milujeme najviac tých, ktorý o nás nestoja?

Odmietame tých, ktorý nás milujú a milujeme tých, ktorý nás odmietajú. Znie to zvláštne, ba až smiešne, ale tak to jednoducho je. Radšej sa budeme naháňať za niekým, kto o nás nestojí, za niekým, kto pomaly ani nevie, že existujeme, za niekým, kto na nás kašle, namiesto toho, aby sme otvorili oči a uvideli, že ozajstné šťastie máme priamo pod nosom. Ale prečo je to tak? Prečo milujeme tých, ktorí nás nikdy nebudú milovať? Prečo sme ako očarovaní?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Milujeme ich, pretože prídu do nášho života, prevrátia ho naruby a my sa pri nich cítime výnimoční – aj keď oni to tak nevnímajú

Nech už to znie akokoľvek otrepane, niektorí ľudia jednoducho prídu do našich životov a obrátia nám póly úplne opačne. My už nikdy nebudeme rovnakí ako predtým – predtým, než sme ich stretli. Dajú nám pocit, že sme výnimoční, že sme úžasní, špeciálni, že sme niečo viac, než všetci ostatní dokopy, a my tomu uveríme. Uveríme, že majú oči iba pre nás. Bohužiaľ, často sme my pre nich iba obyčajný prípad, ktorý potrebujú vyriešiť a potom ísť ďalej. A keďže táto pravdivá skutočnosť bolí, nechceme si to priznať. Ale niekde hlboko v nás to vieme. Vieme, že oni nás neberú tak, ako my berieme ich.

#2 Milujeme ich, pretože k nim vzhliadame. Pretože sú pre nás akýmsi „ideálom“, rešpektujeme ich a obdivujeme

Vyberáme si ich, pretože reprezentujú kvality, ktoré by sme chceli mať aj my sami. Sú úspešní a stávajú sa pre nás inšpiráciou. Nemusia ani nič povedať (vlastne o tom veľakrát ani netušia), ale inšpirujú nás byť lepšími ľuďmi. A obdiv je len malinký krôčik od lásky. Chceme byť v ich blízkosti, pretože vtedy sa cítime mocne – cítime sa tak, že čokoľvek čo chceme, aby sa stalo, sa aj stane.

unsplash.com

#3 Milujeme ich, pretože láska poletuje všade okolo nich

Je to akési fluidum, ktoré vyžarujú. Láska okolo nich poletuje ako konfety a my máme pocit, že stačí natiahnuť ruku a trochu si z nej ukradnúť aj pre seba. Takíto ľudia sa neustále usmievajú, neustále nám dokážu povedať tie najmilšie slová, ktoré momentálne potrebujeme počuť, dokážu nás rozosmiať a iba ich prítomnosť nám vie poriadne zlepšiť deň. Cítime sa pri nich jednoducho šťastne. A to je to najdôležitejšie. Každý totiž chce byť šťastný.

#4 Milujeme ich, pretože máme pocit, že ich musíme milovať

Máme pocit, že oni pre nás v živote už urobili toľko, že neopätovať im všetku tú „lásku“ (ktorá vlastne ani neexistuje, ale to si nechceme priznať), by bol hriech. Neustále im chceme dokazovať ako nám na nich záleží, a že ich život nám nie je ľahostajný. Máme pocit, že my sme pre nich tie chýbajúce polovičky, máme pocit, že celý vesmír chce, aby sme skončili spolu.

#5 Milujeme ľudí, ktorí nás nikdy nebudú milovať kvôli tomu, že to napätie a dráma ako zo seriálu sú naozaj omamné

Možno to znie na prvý pohľad absurdne, ale v rôznych seriáloch a filmoch je každá veľká láska sprevádzaná mnohými zápletkami, obrovskou drámou neustálymi problémami. A to vzrušenie, to napätie, to všetko okolo toho je jednoducho tak omamné, že sa nám páči to mať v našich životoch. Je to také spestrenie, také okorenenie všetkého nudného.

unsplash.com

Pozri aj: 6 varovných signálov, ktoré vám hovoria, že ste sa zamilovali do niekoho, kto vám ublíži

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov