Keď sa zamilujete, váš svet sa zmení. Či si to už chcete priznať alebo nie, ste opojení hormónmi a celý svet a hlavne milovaná osoba sa vám javí v oveľa lepšom svetle.

Iste, takýto stav je príjemný a väčšina z nás sa mu s radosťou oddá, pretože predpokladá, že konečne našla tú ideálnu osobu. Čo však, ak je opak pravdou? Čo ak pre ružové okuliare nevidíte realitu? Môže to dopadnúť veľmi zle, lebo si zamieňate svoju predstavu o svojej polovičke s tým, aká naozaj je.

Článok pokračuje pod videom ↓

Niekedy je už neskoro cúvnuť a potom si už len búchate hlavou o múr, ako ste mohli byť takí hlúpi. Nuž, láska býva slepá. Dnes vám chceme trochu pomôcť a poukázať na určité typy ľudí, s ktorými by ste si mali odpustiť aj krátku aférku, nieto ešte dlhodobý vzťah.

Či ste muž a či žena, vzťahom s týmito typmi ľudí sa, vo vlastnom záujme, radšej vyhnite…

  • Polnočný pisateľ. Pravidelne vás hlboko v noci bombarduje správami o tom, ako veľmi vás miluje? Však tomu neveríte? Je pravdepodobné, že je pod vplyvom alkoholu, a aj keď na internete o tom koluje množstvo vtipov a citátov, nerobte si ilúzie. To, že si na vás niekto spomenie až v opitosti znamená skôr to, že ste preňho poslednou možnosťou alebo záložným plánom, ako že ste jeho/jej tajnou láskou.
Unsplash.com/Becca Tapert
  • Majster/ka flirtu. Poznáte sa krátko a z toho, ako sa k vám správa, máte pocit, že je ten alebo tá pravá. Dáva vám pocit výnimočnosti a jedinečnosti, až kým… Až kým sa vám po čase neotvoria oči a nezistíte, že táto vaša milovaná osoba flirtuje s každým, a že ste pre ňu len ďalším v poradí. Ak to chcete riešiť tým, že sa s ňou o tom porozprávate, zadržte, bude vás presviedčať o opaku. Stále platí, že dôležitejšie než slová sú skutky.
  • Klamár/ka. Či už svoje klamstvo vysvetľuje tým, že vás nechcel/a zraniť alebo tým, že sa obával/a vašej reakcie, neberte to na ľahkú váhu. Malé klamstvá sa budú zväčšovať a môže to dospieť do bodu, kedy už nebudete vedieť, či ten druhý hovorí pravdu alebo nie. A verte, že to nechcete zažiť.
  • Uponáhľanec. Často mešká? Koľkokrát už zrušil/a vaše rande či spoločnú akciu kvôli práci, termínom a neodkladným povinnostiam? Uznávame, vôbec to nemusia byť výhovorky a daný človek môže byť naozaj zavalený prácou. Platí však, že kto chce, čas si nájde. A na druhej strane, chceli byť ste byť s niekým, u koho je na prvom mieste práca?
  • Párty (wo)man. Celý život je jedná veľká párty a my si musíme užívať, kým sa dá! Ak vás toto heslo neoslovilo, držte sa ďalej od tých, pre ktorých je životným mottom. Takýto životný štýl je v istom období normálny a fajn, no predsa len, mal by odznieť alebo aspoň prejsť do úzadia. Ak nie, je otázne, či ten človek osobnostne dozrieva.
Unsplash.com/Justin Luebke
  • Pán/Pani Nevera. Zmilovať sa nad životnými prešľapmi niekoho, na kom vám záleží, a dať mu druhú šancu je síce ušľachtilé, no mnoho ľudí zabúda, že aj v tomto prípade treba rozlišovať. Ak s niekým ešte len randíte a on či ona vás podvedie, naozaj veríte tomu, že v manželstve bude sekať dobrotu? Naozaj? Dobre si to rozmyslite, kým je čas, lebo potom môže byť neskoro. Áno, môže sa zmeniť, no vy si môžete počkať aj na niekoho lepšieho.

Okrem týchto univerzálnych typov existujú aj isté rodové špecifiká. Ženy, dajte si pozor na týchto chlapov:

  • Ukecanec. Či sa len dobre počúva! Dokáže vám predstaviť plány väčšie ako vzdušné zámky a dosiahne, že mu aj uveríte. Vaša chyba, pretože to ostane vždy len pri slovách a sľuboch.
  • Pokrytec. Majstrovsky vie zahrať, že vaše dobro stavia nad svoje vlastné. Opak je pravdou, vy ste len prostriedkom, ktorý mu má slúžiť, aby sa mal lepšie. Je to kruté, ale je to tak. A čo je ešte horšie, často sú títo muži tyrani a násilníci – pred okolím hrá dokonalého manžela a za zatvorenými dvermi… Milé dámy, majte sa radi a nevydávajte sa za psychopatov!
  • Mr. Pivné bruško. Vonkoncom nenarážame na ťažších chlapov. Chceli sme len poukázať, že očakávať od chlapa, ktorý celé dni preleží s pivom pri telke, že vám postaví dom snov, je ako očakávať, že tráva začne rásť v ružovej farbe. Nie je to v jej prirodzenosti…
Unsplash.com/Jerry Kiesewetter
  • Neohrabanec. Je dokonalým opakom gentlemana. Vyberané spôsoby považuje za zbytočné, veď neovláda ani základné pravidlá slušného správania sa. Uznávame, vystupovanie nie je základným kritériom pri výbere partnera, no úprimne, chceli by ste nie koho, za koho by ste sa museli na verejnosti hanbiť?

Aby to bolo spravodlivé (a nielen preto) – páni, od týchto typov žien dajte radšej ruky preč:

  • Zlatokopka. V tomto prípade nie sú dlhé definície potrebné. Je to žena, ktorá miluje predovšetkým vašu peňaženku a kreditku.
  • Mrs. Najmúdrejšia. Iste, každý má právo na vlastný názor, no myslieť si, že ten môj je vždy ten najsprávnejší, je prinajmenšom hlúpe. Tento typ žien si to žiaľ, nielenže myslí, ale dovoľuje si súdiť a posudzovať ostatných a neuvedomuje si pritom vlastnú obmedzenosť. Možno ste sa s ňou už stretli, možno je taká vaša suseda, teta či mamina kolegyňa… Chceli by ste takú ženskú za manželku?
  • Insta Girl. Nič proti fotkám na sociálnych sieťach, ak sú v rámci istých noriem. Milí páni, verte, že slečnu, ktorej takmer nahé telo ste už miliónkrát videli na Instagrame či na Facebooku, nechcete. Možno to netušíte, no ju muži zaujímajú len preto, že od nich potrebuje pochvalu a uznanie, nie preto, že hľadá toho pravého.
Unsplash.com/Stas Svechnikov
  • Negativistka. Tak, ako by ženy mali dať ruky preč od lenivých chlapov, tak by sa mali muži strániť žien bez fantázie, ktoré vidia svet v čiernych farbách. Hlavne preto, že dokážu pokaziť efekt čohokoľvek krásneho tým, že to skritizujú. Je normálne, že nič nie je stopercentné, no vždy sa dajú vyzdvihnúť aj pozitíva a negatíva sa dajú vytknúť aj inak.

Týmto článkom sme vás nechceli znechutiť ani odradiť od hľadania pravej lásky. Chceli sme vám len trošku pootvoriť oči a pomôcť byť viac obozretnými, aby ste tak predišli zbytočným zraneniam.

Pozri aj: 12 šialených vecí, ktoré robí každý jeden pár, no žiaden sa k nim verejne neprizná

adorablequotes4u
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov