Sú isté veci, ktoré v živote musíte prestať tolerovať, ak sa chcete niekam pohnúť.

Počas života sa musíme vysporiadať s mnohými prekážkami, aby sme si konečne začali vážiť tie dobré veci. Každá životná situácia nás dokáže niečo naučiť a je len na nás, či sa naozaj poučíme z vlastných chýb. Tí rozumní to určite urobia a ďalej zlo vo svojom živote tolerovať nebudú.

Článok pokračuje pod videom ↓

O aké veci sa jedná? Čo teda rozumní ľudia nikdy nebudú tolerovať?

#1 Potrebu byť u všetkých obľúbený

Je to jednoducho tak, nie všetci vás budú zbožňovať. Nie všetci vás budú mať radi. Nie každému budete sympatickí. Nie každému sa zavďačíte. A to aj v prípade, ak sa budete akokoľvek snažiť. Takže prestaňte zo seba zbytočne robiť blázna, buďte sami sebou a uvidíte, že aj váš život bude zrazu oveľa lepší.

#2 Neustále seba-zhadzovanie

Rozumní ľudia vedia, že rozprávať o sebe negatívne nie je pre nikoho prospešné. Nikdy by sa nezhadzovali, či už pred druhými alebo sami pred sebou. Majú v sebe toľko odvahy, že si veria.

#3 Negatívnych priateľov

Nikto rozumný nebude vo svojom živote tolerovať negatívnych ľudí či dokonca priateľov. Ak sa chcete niekde posunúť, ak sami chcete byť lepší, potom sa musíte obklopovať presne takými ľuďmi.

#4 Státie na jednom mieste

Každému sa čas od času stane, že v živote akoby zastane na jednom mieste a nie a nie sa z neho pohnúť. Niektorým to však vyhovuje, aspoň sa môžu sťažovať a plakať, že ich život vôbec nie je tak dobrý, ako život ostatných. Iní to však skúšajú z každej strany, nevzdávajú sa a pracujú na sebe, aby sa predsa len pohli smerom vpred. A je len na vás, kým sa rozhodnete byť.

unsplash.com

#5 Ovečky, ktoré idú s davom

Rozumní ľudia netolerujú ovečky, ktoré nedokážu, alebo nechcú sami rozmýšľať  a namiesto toho iba nasledujú dav. Rozumní ľudia, práve naopak, kráčajú svojou vlastnou cestou a často z davu vyčnievajú.

#6 Prácu, ktorú zo srdca neznášajú

Rozumní ľudia nedokážu zotrvať v práci, ktorá ich nebaví, nenapĺňa alebo akýmkoľvek iným spôsobom neobohacuje. Majú dostatok odvahy na to, aby dali výpoveď a dostatok guráže na to, aby šli tam, kde ich volá ich srdce.

#7 Povinnosti, ktoré idú na úkor zdravia

Rozumní ľudia vedia, že zdravie je naozaj prvoradé. A aj z toho dôvodu sa snažia o seba starať a dať svojmu telu všetko, čo potrebuje, či už ide o tú fyzickú alebo psychickú stránku.

#8 Peniaze, ktoré sa ich snažia ovládať

Peniaze hýbu svetom. A povedzme si úprimne, naozaj sú v živote človeka dôležité. Ale zas, nie až tak dôležité. Teda, nemali by byť tak dôležité, aby vás úplne ovládali a mali nad vami všetku moc.

#9 Vysvetľovanie ľuďom, ktorí aj tak nepočúvajú

Niektorí ľudia sú jednoducho takí, nech robíte čokoľvek, nebudú vás počúvať. Nebudú počúvať, čo sa im snažíte povedať, nebudú počúvať, keď sa im budete snažiť pomôcť, pretože proste nechcú. A viete čo? Presne takíto ľudia vám za to vysvetľovanie nestoja. Keď nechcú, nechcú, je to ich problém.

unsplash.com

#10 Negatívne myšlienky, ktoré oberajú o šťastie

Rozumní ľudia nebudú tolerovať nič negatívne. Vedia, že len oni sami sú strojcom svojho vlastného šťastia a preto sa tak budú aj správať.

#11 Lenivosť

Lenivosť jednoducho u žiadneho rozumného človeka nemá miesto. Vedia totiž, že ak chcú vidieť nejaké výsledky, potom musia urobiť jediné: pracovať na tom. Pretože ak budú pracovať na svojich snoch, jedine tak sa im môžu splniť.

#12 Neschopnosť postaviť sa za seba a svoj názor

Rozumní ľudia už vedia, že zostať ticho sa nevypláca. Ak s niečím nesúhlasíte, povedzte to. Ak máte iný názor, povedzte ho. Ak vidíte, že sa musíte postaviť za seba alebo za iných, urobte to.

unsplash.com

Pozri aj: Otvorený list všetkým, ktorí vedia, že sú iní a majú pocit, že svet ich nechápe

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov