Často máme sklon vnímať alfa ľudí ako striktných, nezávislých a samostatných ľudí, ktorí nikoho okrem seba nepotrebujú.  No nie je to celkom pravda. Sú to individualisti, pretože majú jednoznačný pohľad na vec; čierne nazývajú čiernym a biele bielym a práve tým idú proti prúdu.

Málokto má odvahu pridať sa na ich stranu a preto si za partnerov hľadajú ľudí ako oni. Ľudí, ktorí sú pomáhajúci ale nie povýšeneckí, sú sebavedomí ale nie nafúkaní, sú hrdí ale nie arogantní, sú pokorní bez sebaľútosti a oddaní bez naviazanosti. Máte pocit, že sú to vysoké nároky? Pre alfa ľudí určite nie, pretože oni sami sa najprv snažia splniť to, čo očakávajú od svojho partnera.

Článok pokračuje pod videom ↓

Okrem toho, alfa ľudia potrebujú vo vzťahu aj týchto 10 vecí…

Stabilita

Alfa ľudia si nedokážu predstaviť vzťah s niekým, kto nedodrží svoje slovo alebo s niekým, kto to, čo hovorí, neberie vážne. Rovnako si na telo nepripustia ani nezrelých a nevyrovnaných ľudí. Ak chcete vzťah s alfou, musíte presne vedieť kým ste a nenechať sa ovplyvniť meniacimi sa okolnosťami.

Unsplash.com/Allan Filipe S. Dias

Poriadok

Keďže majú radi poriadok vo všetkom, tak aj vo vzťahoch. Neobľubujú neurčité vyjadrenia a sú radi, keď vedia, na čom sú. Vo vzťahoch typu „je to komplikované“ vydržia len chvíľu. Ani oni však nie sú dokonalí a z času na čas si sami vedia život zbytočne skomplikovať a zamotať. Ale to predsa robíme my všetci…

Úsilie

Keď sa alfa ľudia do niečoho púšťajú, tak s osobným nasadením a zaangažovane. Poviete si, že to my všetci. Lenže títo ľudia vo svojom snažení neprestávajú ani v ťažkých časoch, a to isté očakávajú aj od svojich partnerov…

Úprimnosť

Keďže sami neradi chodia okolo horúcej kaše, majú radi, keď im iní povedia veci na rovinu. Takýchto ľudí si vážia, dôverujú im a dávajú im vo svojom živote dôležité miesto. Pamätajte, že pri alfa ľuďoch je pravda vždy tá najlepšia cesta, aj keď sa zdá byť nepríjemná. Minimálne preto, že vás nezamotá do pavučiny lží, z ktorej už nemusíte nájsť cestu späť.

Unsplash.com/Andre Revilo

Spontánnosť

Ak ste si mysleli, že tento typ ľudí sú drzí a vážni individualisti, mýlili ste sa. Sú veľmi akční a dobrodružní, no zo všetkého najviac sú sami sebou vždy a za každých okolností. Niekedy sú ich nápady bláznivé a odvážne, niekedy menej, no rozhodne nepatria k tým, ktorí by obľubovali pravidelné ničnerobenie pred telkou.

Humor

To, že alfa ľudia nie sú seriózni suchári, sme si už objasnili. Okrem toho, že spoločný zmysel pre humor je pre každý vzťah dôležitý, vedia ho oceniť aj v ťažkých chvíľach, kedy pomôže odľahčiť situáciu.

Zdieľanie zodpovednosti

Títo ľudia vedia, že dobré vzťahy môžu fungovať, len ak sú si partneri rovnocenní, preto ich neriešia s niekým, kto nie je samostatný ale skôr závislý na tom druhom. Vyberajú si takých partnerov, u ktorých vidia, že im na vzťahu záleží a chcú na ňom pracovať. Okrem toho, alfa ľudia delia zodpovednosť a povinnosti rovným dielom medzi oboch.

Energia

Alfa ľudia nie sú tí, ktorí by sa ľahko znechutili a nechali sa odradiť, skôr naopak, majú akoby nevyčerpateľnú energiu, i keď to navonok nevidno. Sú vytrvalí a cieľavedomí a niekedy majú ozaj vysoké tempo. Aby boli vo vzťahu šťastní, potrebujú niekoho, kto s nimi dokáže udržať krok.

Unsplash.com/Josh Felise

Rešpekt

Nie, reč nie je o odmeranom a neosobnom rešpekte, ale o rešpekte, ktorý predchádza tomu, aby sme mohli niekoho prijať takého, aký je a tolerovali jeho rozhodnutia, hranice, názory ale aj priateľov a rodinu. Samozrejme, tento rešpekt je obojstranný.

Sebaovládanie

Možno ste to nevedeli, no títo ľudia sú veľmi disciplinovaní a svoju vôľu majú pod kontrolou. Aj ich láka chvíľkové potešenie, no dokážu sa ho vzdať pre väčší cieľ. Od svojho partnera vyžadujú sebaovládanie preto, že vedia, že úspešné vzťahy si vyžadujú veľa sebakontroly.

Pozri aj: Ľudia nevedia, že týchto 10 vecí robíte preto, že ste alfa osobnosť

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov