Sexuálne vzrušenie nie je len vecou erotiky a dráždivých dotykov či slov.

Vzrušiť nás dokážu aj veci, o ktorých by sme to možno nikdy nepovedali. Nejde len o afrodiziaká, i keď aj potraviny s takýmito účinkami patria do nášho zoznamu. Každý z nás je originál a na každého platí niečo iné, no myslíme si, že spôsob, ako podporiť vlastné libido, si v tomto zozname môžu nájsť všetci.

Článok pokračuje pod videom ↓

Veď posúďte sami…

Strach

Nie však v zmysle fóbie, ale skôr strach, ktorý nám ponúkajú horory. Buď ich milujete, alebo ich nenávidíte. No tak či onak, výskumy ukazujú, že strach, ktorý hororové scény ponúkajú, zvyšuje adrenalín a ten podporuje libido. Ak patríte k prvej skupine ľudí, pokojne si s partnerom ako predohru pustite snímku v tomto štýle. Ak vás tento žáner nijako neoslovujte, nič sa nedeje, lebo podstatné nie sú filmy, ale činnosť, ktorá vás napumpuje adrenalínom. Je len na vás, či sa rozhodnete pre rýchlu jazdu, extrémne športy alebo zábavný park. Strach je v tomto prípade vítaný.

Unsplash.com/Daniel Jensen

Pravidelné cvičenie

Jednou z nespočetných výhod pravidelného cvičenia je jeho pozitívny vplyv na libido, najmä u mužov. Je to preto, že cvičenie stimuluje produkciu testosterónu, ktorý ovplyvňuje sexuálne funkcie. Ani ženy neobišli naprázdno, pri športe sa do tela vyplavujú aj hormóny dopamín a serotonín, ktoré pôsobia na sympatikový nervový systém, čím stimulujú aj pohlavné orgány. Okrem toho, cvičenie vo dvojici je skvelý spôsob, ako sa udržať vo forme, nestratiť motiváciu a tráviť spolu čas.

Voda

Konzumácia adekvátneho množstva tekutín je pri udržaní si správnej hladiny libida dôležitá, hlavne pre ženy. Dehydratácia môže spôsobiť nepríjemné bolesti hlavy a nižšiu vlhkosť vaginálnej sliznice, čo je vcelku nepríjemné. Piť dostatok vody sa oplatí aj pred sexom, aj po ňom.

Alkohol

Presnejšie, určité množstvo alkoholu. Prvotné štádium opitosti uvoľňuje zábrany a tiež aj pudy, takže pohár vínka vás určite povzbudí. No nepreháňajte to, pretože potom by ste z toho vo finále nič nemuseli mať a okrem toho, ak ste v bare alebo v spoločnosti, riskujete, že urobíte niečo, čo by ste mohli neskôr ľutovať. Takže s alkoholom opatrne a neužívajte ho ani pravidelne, lebo dlhodobo spôsobuje pokles libida.

Unsplash.com/Rebecca Matthews

Káva/čaj

Aj váš obľúbený kofeínový nápoj môže pôsobiť povzbudivo, a to nielen tým, že vám dodá energiu, ale aj sexuálny apetít. Kofeín pomáha najmä pánom, pretože tým, že zvyšuje krvný tlak, napomáha erekcii. A ak si ku káve doprajete aj kvalitnú čokoládu, afrodiziakálny účinok by sa mal určite dostaviť.

Ryby

Asi vás neprekvapí, že mnohé z plodov mora pôsobia ako afrodiziaká. Nemusíte konzumovať práve ustrice, stačia aj bežne dostupné ryby. Ide najmä o to, aby ste ich konzumovali často a pravidelne, aspoň 2 krát do týždňa, ideálne na večeru. Štúdie dodávajú, že okrem väčšieho apetítu ryby zvyšujú aj plodnosť.

Oblečenie

Kto by sa cítil sexy v obnosenom a rozťahanom tričku a teplákoch? Všetci vieme, že to, čo máme oblečené, vplýva aj na to, ako sa cítime. Takže ak sa chcete cítiť sexy, oblečte si niečo, v čom tak budete vyzerať. Nemusí to byť hneď vyzývavé, postačí sexy spodná bielizeň, ktorú môžete skrývať pod decentným oblečením. Vždy berte do úvahy príležitosť. Inak sa predsa oblečiete na večeru v spoločnosti a inak na romantický večer u vás doma. A ešte malý tip: stavte na červenú.

Unsplash.com/Matthew Kane

Úspech

Kto by sa chcel milovať, keď má pocit, že je neschopný a nič sa mu nedarí? Nič nezabíja sexuálny apetít rýchlejšie, než stres a problémy. No keď zažijete úspech v práci alebo v tom, čo vás baví, do tela sa vám uvoľnia tie „správne“ hormóny a odrazu máte energie na rozdávanie. Napríklad také povýšenie môže mať na váš milostný život skutočne pozitívny dopad. Podľa výskumov sa ľudia, ktorí zarábajú viac, milujú častejšie.

Spánok

To, že dĺžka spánku a úroveň libida sú priamo úmerné, nie je nič prekvapujúce. Ak ste unavení, myslíte len na jedno a sex to určite nie je. Problémom môže byť najmä dlhodobá únava, ktorú za jednu noc nedospíte. Pravidelný spánok je dôležitý pre zdravie ako také. Hoci to všetci dobre vieme, často to podceňujeme a potom sa nám to môže rôznymi spôsobmi vypomstiť. Okrem toho, veľa dokáže spraviť aj prostredie – ak máte zo spálne urobenú jedáleň, pracovňu a obývačku v jednom, nedivte sa, že spánok ani sex nie sú také, aké by ste ich chceli mať.

Kúpeľ

Azda nie je nič lepšie, než si po ťažkom dni napustiť vaňu a trochu zrelaxovať. Ak k tomu pridáte penu, sviečky a pohár vína, razom sa z toho stane romantický večer, ktorý môžete s partnerom začať láskaním sa vo vani a potom pokračovať v posteli. Teplá vaňa vám pomôže vyčistiť si hlavu a vypustiť z nej všetky problémy, ktoré ju počas dňa zahltili.

Malý tip na záver: klasickým afrodiziakom sú filmy s erotickými scénami a ak si k tomu doprajete mandle, avokádo, banány či ananás, váš sexuálny apetít sa určite prebudí.

Pozri aj: S kým si užijete ako nikdy predtým? Toto sú znamenia, ktoré sú sexuálne najviac kompatibilné

thisisinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov