Ľudia, ktorí rozprávajú najmenej, myslia najviac.

Ľudia, ktorí toho veľa nenarozprávajú, sú spoločnosťou dosť odsudzovaní. Spoločnosť by chcela, aby boli iní. Aby rozprávali veľa, rozprávali samé nezmysly a potom nemali čas na premýšľanie  Aby viedli rozhovory o ničom a aby slepo nasledovali stáda. Bohužiaľ, alebo našťastie, takíto ľudia sú presným opakom všetkého.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo si teda ľudia mylne myslia o tých, ktorí veľa nerozprávajú?

#1 Nepočúvajú

To, že niekto veľa nerozpráva, neznamená, že nepočúva. Ba práve naopak. Počúva, počúva pozorne a počúva každé jedno slovo. A potom o tom premýšľa. Nehovorí prvé veci, ktoré mu prídu na jazyk. Namiesto toho si všetko radšej premyslí, a to ešte predtým, než to vypustí do sveta.

#2 Nemajú vlastný názor

Mnoho ľudí si myslí, že ak niekto nerozpráva veľa, je to kvôli tomu, že nemá vlastný názor. A keď nemá vlastný názor, nemôže sa vyjadriť, všakže? Pravda je však niekde úplne inde. Takíto ľudia majú vlastný názor, len v mnohých prípadoch ich buď nezaujímajú plytké témy o ničom, alebo si ho radšej nechajú pre seba, pretože vedia, že naťahovať sa s hlupákmi sa naozaj nevypláca.

#3 Nemyslia

Nehovoria veľa, pretože vôbec nemyslia. Tak to musí byť, nie? No, odpoveď je nie – nie je to tak. To, že niekto nerozpráva veľa neznamená, že je hlúpy a hlavu má len na nosenie čiapok. Práveže ten, čo je najviac ticho, je ten najväčší mysliteľ. A taktiež je to ten človek, ktorého by ste sa mali najviac báť, pretože on na rozdiel od ostatných skutočne myslí.

unsplash.com

#4 Neznášajú ľudí

Ďalšie mylné presvedčenie. To, že niekto nerozpráva veľa nemusí hneď nevyhnutne znamenať, že neznáša ľudí. Teda, samozrejme, ako sa to vezme, ale určite nie  takom zmysle, ako si predstavujete. Takíto ľudia majú radi iných ľudí a majú radi aj konverzácie s ľuďmi, no momentálne nepovedia veľa, pretože je to jednoducho téma, ktorá nie je pre nich.

#5 Sú nudní

Ak niekto nerozpráva, znamená to, že sa asi nemá čím pochváliť a to znamená, že má asi poriadne nudný život a nikdy nerobí nič vzrušujúce. Ak si toto myslíte, tak potom mi dovoľte povedať, že si myslíte naozaj zle. Takíto ľudia sa nepotrebujú pred ostatnými chvastať a robiť zo seba niečo, čím nie sú. Nepotrebujú ani pochvaly a obdiv ostatných.

#6 Sú ľahko ovládateľní

Vráťme sa ešte na chvíľu k bodu, kde sa hovorilo o tom, že ľudia, ktorí toho veľa nepovedia, nemajú vlastný názor, prípadne že sú hlúpi. Z toho by mohlo vyplývať, že keďže nemajú vlastný názor, dá sa s nimi veľmi dobre manipulovať. Dajú sa veľmi dobre ovládať. Úvaha síce pekná, ale opäť nepravdivá, pretože ľudia, ktorí rozprávajú najmenej, myslia najviac.

#7  Sú zlí

Môžeme sa na týchto ľudí pozrieť aj z inej stránky a postaviť ich tentokrát do zlého svetla. Sú neustále ticho. A ticho rovná sa tajomnosť. A tajomnosť rovná sa nebezpečie. A nebezpečie rovná sa zlo. Čo ak nehovoria preto, pretože v hlave po celý ten čas tajne pripravujú vraždu? No, aby bolo jasné, možné to je. Nikdy neviete.

Photo by Natalya Letunova on Unsplash

#8 Sú namyslení a snobskí

Musia to byť horenosy, no nie? Nezapájajú sa do spoločných rozhovorov, pretože nikto im nie je dostatočne dobrý na to, aby sa s ním rozprávali. Sú poriadne namyslení, pretože sa rozprávajú len s vybranými ľuďmi. Ále, prosím vás. Naozaj takýmto teóriám veríte?

#9 Sú to iba slabé obete

A ak by sme mali zmiešať všetky predchádzajúce body dokopy, vyšlo by nám z toho, že takíto ľudia sú len slabé, hlúpe obete bez názoru, s ktorými si každý môže robiť, čo len chce. Ktoré budú stáť presne tam, kde ich postavíte a budú robiť to, čo chcete aby robili. No pravdou je, že oni si veľmi dobre uvedomujú, o čo sa pokúšate a aké špinavé hry hráte. Veľmi dobre.

#10 V skutočnosti majú názor, naozaj veciam rozumejú, počúvajú a bude ťažké ísť proti nim

No a nakoniec asi len to, že väčšina ľudí všetky predchádzajúce body používa len ako výhovorky. Výhovorky pred ostatnými a hlavne pred sebou samým. Snažia sa vysvetliť si správanie takýchto ľudí týmito spôsobmi, no niekde vo vnútri vedia, že každý človek, ktorý toho veľa nenahovorí, je v skutočnosti človek s vlastným názorom – ba dokonca (čo je ešte neznesiteľnejšie) s dobrým názorom, ktorý je inteligentný, myslí, počúva a je sakra ťažké púšťať sa do vojny proti nemu.

unsplash.com

Pozri aj: Introverti, pozor! Nový vedecký výskum dokázal, že disponujete touto nezvyčajnou “superschopnosťou”

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov