Ľudská duša, aj napriek tomu, že sa ňou psychológovia zaoberajú už desaťročia, je stále veľmi málo prebádaná. Dôvod? Je veľmi ťažké nájsť vhodné metódy a spôsoby, ako skúmať psychiku človeka.

Dnes vám predstavujeme malý test, ktorý patrí k veľmi obľúbeným projektívnym technikám. Je veľmi jednoduchý, stačí odpovedať na jedinú otázku a možno sa o sebe a o vašej osobnosti dozviete niečo, čo ste doposiaľ nevedeli. Jeho cieľom je totiž odhaliť základnú črtu osobnosti, ktorá vplýva na správanie, postoj k životu i na sebaobraz človeka.

Článok pokračuje pod videom ↓

Pozorne si prezrite otázok a podľa toho, ktoré zviera uvidíte ako prvé, si potom prečítajte popis k vašej osobnosti…

mesmerizingwords.com

Býk

Ako prvého ste zbadali býka, znázorneného v centre obrázku ružovou farbou? Pravdepodobne ste človek so zdravým sebavedomím, s vierou v seba a svoje schopnosti. Tie vám dodávajú silu a motiváciu pre čokoľvek, pre čo sa rozhodnete. Ste skôr individualista a nemáte potrebu zdieľať svoj život s veľkým množstvom ľudí – máte síce mnoho známych, ale len pár blízkych priateľov. Nerobí vám problém byť súčasťou tímu a pomôcť iným čeliť výzvam. Rovnako tak dokážete veľmi efektívne pracovať sami za seba a bez pomoci iných si dláždiť cestu k úspechu.

I keď ste súťaživý typ, máte radi fair play a neznášate klamstvá a pokrytectvo. Tie vás vedia privádzať do zúrivosti. Máte dobre vyvinutý cit pre spravodlivosť a vždy sa snažíte urobiť to, čo považujete za správne. Láka vás práca na voľnej nohe, kde budete môcť byť sami sebe pánom.

Kôň

Len čo ste sa pozreli na obrázok uvideli ste koňa? Možno to už o sebe dávno viete, no podľa všetkého ste prirodzený vodca. Máte skvele vyvinuté analytické myslenie, dokážete odhadnúť rôzne situácie a predpokladať ich vývin. Opierate sa o logiku a radi vediete iných. Keď sa pohrúžite do práce, ktorá vás baví, nedokážete sa od nej odtrhnúť a snažíte sa v nej neustále zlepšovať. Výzvy prijímate s určitou dávkou zvedavosti, lebo v nich vidíte možnosť, ako otestovať svoje schopnosti a rozvíjať svoje talenty.

Dobre chápete nielen svet okolo seba, ale i vás samých; poznáte svoje silné i slabé stránky, svoj potenciál i svoje limity. Je skvelé, že s nimi dokážete narábať veľmi produktívne. Ste vytrvalí, odhodlaní a vždy sa snažíte myslieť triezvo a logicky. Nezabúdate ani na iných a ste pripravení dať tomu, kto ju potrebuje, svoju pomocnú ruku. Máte potenciál byť dobrý manažérom, riaditeľom ale i skvelým expertom v oblasti, ktorá vás zaujme.

Medveď

Medveďa si ako prvého všimne len málo ľudí. Neľakajte sa, svedčí to o vašej výnimočnej vlastnosti a nie o tom, že by ste boli zlý človek. Väčšina ľudí, ktorí ako prvého zbadajú medveďa, sú veľmi empatickí a starostliví. Sme radi, že k nim patríte aj vy!

Vaši priatelia vo vás nachádzajú veľkú oporu, pretože ste vždy ochotní ich vypočuť a pomôcť im, ako len budete vedieť. Ste veľmi obetaví a spoločné blaho je pre vás viac, než váš subjektívny komfort. Ľudí nesúdite, snažíte sa ich pochopiť a v každom hľadáte to dobré. Záleží vám na vašich vzťahoch a vzorne sa o ne staráte. Ako povolanie si volíte pomáhajúce profesie ako napríklad lekár či psychológ a oceňujete, že spolu s inými tak môžete tento svet robiť lepším.

Pozri aj: TEST: Vyberte si strom, ktorý vás zaujme najviac a prečítajte si, čo prezrádza o vašom charaktere

mesmerizingwords
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov