Foto: Photo by Rodolfo Sanches Carvalho on Unsplash

Tento rok sme si všetci predstavovali úplne inak.

Takto pred rokom určite nikomu ani len nenapadlo, ako bude rok 2020 vyzerať. Chystali sme sa na sviatky strávené s rodinou, a naše starosti a problémy mali celkom iný charakter, ako tie dnešné. Veci sa však dejú a život niekedy naberie smerovanie, o akom by sa nám ani nesnívalo. Skvele to popísal aj portál Thought Catalog. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Takto pred rokom by sa nám ani nesnívalo, koľko času strávime doma, že sa budeme musieť vyhýbať kontaktu so svojimi najbližšími, a že stratíme toľko vecí.

Array

Určite sme nepredpokladali ani to, že sa budeme musieť vzdať cestovania, osláv či svojich obľúbených reštaurácií alebo obchodov. 

Dúfali sme v dobrý rok 2020. V rok plný radostí, nových príležitostí a šťastných chvíľ. Dostali sme však niečo úplne iné. A aj keď to určite nebolo to, o čom sme snívali, bolo to presne to, čo sme potrebovali. 

Zrejme sa pýtate, prečo. Spomeňte si však, koľkokrát sme si už za posledné roky želali, aby sa svet aspoň trochu spomalil. Aby sa naše životy aspoň trocha zjednodušili. Aby sme si spomenuli na to, čo sú pravé hodnoty. 

A ono to prišlo. Úplne inak, ako sme predpokladali a ako by sme chceli, ale prišlo. Prišiel rok 2020 a všetko sa obrátilo na ruby.

Photo by Emily Valletta on Unsplash

Tento rok nejakým spôsobom zmenil každého jedného z nás. Pomaly nám už totiž nezáležalo na ničom inom než na materiálnych veciach, exotických dovolenkách a večeroch strávených v tých najlepších baroch či najlepších reštauráciách. 

Strácali sme pojem o tom, čo sú pravé hodnoty, a na čom naozaj záleží. Rok 2020 nám však všetky tieto veci vzal, a každý z nás dostal možnosť opäť objaviť čaro tých najvšednejších radostí a najesenciálnejších vecí. 

Zrazu sme si s nostalgiou pozerali staré fotky, na ktorých sme boli s úsmevom zachytení s ľuďmi, ktorých sme nemohli vídať. Zistili sme, aké skvelé je na chvíľu spomaliť. Zistili sme, že mať skvelú prácu a materiálne zabezpečenie je vynikajúce, no mať zdravú a šťastnú rodinu je oveľa dôležitejšie. 

V roku 2020 sme sa naučili rásť zo strát, ktoré sme prežívali každý jeden deň. Naučili sme sa užiť si každý jeden deň a uvedomili sme si, že viesť úplne jednoduchý život vlastne nie je nič hrozné – práve naopak, je to skvelé. 

A hlavne, rok 2020 nás naučil veriť v lepšie zajtrajšky a ukázal nám, aké dôležité je vedieť si pomáhať. 

Áno, bol to rok plný strát, bolesti, úzkosti, smútku, beznádeje a sĺz. Ale práve toto človek niekedy potrebuje na to, aby spomalil, a aby život a všetky veci a osoby v ňom prestal brať ako samozrejmosť. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov