Foto: Photo by pawel szvmanski on Unsplash

Možno ste si tým už niekedy prešli.

Keď niekoho úprimne milujeme, je prirodzené, že túžime po tom, aby bola naša láska opätovaná. Žiaľ, nie všetky príbehy majú šťastný koniec, a niekedy sa stane, že láska síce ostane, no osoba, ktorú milujeme, odíde. Napísal o tom aj portál Thought Catalog. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Niekedy sa možno zamilujeme do tých nesprávnych ľudí. Niektoré príbehy jednoducho nemajú šťastné konce, a tak sa niekedy stáva, že aj keď musíte povedať zbohom, hovoríte zbohom len osobe. Pocity stále zostávajú. 

V tomto prípade je v poriadku cítiť bolesť a smútok. Je v poriadku, ak vám zovrie srdce zakaždým, ako počujete meno tejto osoby. Je v poriadku, ak túžite po tom, aby ste začali odznovu. Neexistuje žiaden trik na to, ako niekoho dostať zo svojho srdca. Je to jednoducho proces, ktorým si budete musieť prejsť. 

Do vášho života budú stále vstupovať noví ľudia. Niektorí vo vašom srdci ostanú, niektorí nie, no len tak skoro zrejme nikto nenahradí osobu, ktorej ste museli povedať zbohom. Môžete s nimi mať pekné zážitky a môžu vám dať lásku, no nikto vás neprinúti zabudnúť na to, čo vás trápi. To dokáže jedine čas. 

Photo by pawel szvmanski on Unsplash

Problémom je aj to, že my, ľudia, sme jednoducho naprogramovaní tak, že neustále premýšľame nad tým, “čo mohlo byť”. Možno si budete nejaké veci vyčítať, časom však pochopíte, že všetko je vždy presne tak, ako to byť má, a premýšľať nad “keby” nemá žiaden význam. 

Každý jeden človek v našom živote má nejaký význam. Každý jeden vzťah nám má niečo dať, a každý jeden je cennou a nenapodobiteľnou lekciou. Niekedy vás tí “dočasní” ľudia naučia tie najdôležitejšie lekcie, ktoré vo vás zostanú po zvyšok života.

Všetko však má svoj koniec, a aj táto fáza sa vo vašom živote skončí. Zrazu si uvedomíte, že meno tejto osoby vám už celé dni ani len nezíde na um. Tento človek vám odovzdal to, čo mal – vzali ste si potrebnú lekciu, a kapitola sa uzavrela. A keď sa tak stane, do vášho života spravidla vstúpi človek, ktorý vás bude milovať tak veľmi, ako nikto predtým. A vy na to už budete pripravení. 

tohoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov