Foto: Screenshot (TikTok/@HecticNick)

Niet divu, že táto optická ilúzia sa stala virálnou.

Máte radi rôzne zábavné optické ilúzie? Ak áno, pri tejto si určite prídete na svoje — aj keď, možno ju nemôžeme nazvať zrovna “zábavnou”. Vďaka nej totiž uvidíte rovno pred svojimi očami strašidlo. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Virálnou sa stala už na TikToku aj na Youtube a informoval o nej aj portál The Minds Journal. 

Ako vlastne optické ilúzie fungujú?

Optické ilúzie našu myseľ doslova zavádzajú a klamú, a to tým, že používajú rôzne farby, vzory či iné prvky. Tie sú zámerne usporiadané tak, aby náš mozog zmiatli, výsledkom čoho je vnem, ktorý nezodpovedá skutočnému obrazu. 

Optická ilúzia, ktorá vás vydesí

Zatiaľčo niektoré sú zábavné, konkrétne túto môžeme považovať za skutočne strašidelnú. Samozrejme, že mnohým zábavná príde, iných ale môže naozaj vydesiť a preto sa neodporúča, aby ju citlivejšie povahy skúšali samé. 

Jej autorom je užívateľ TikToku s nickom Hectiic Nick a práve na tejto sociálnej sieti sa už stala optická ilúzia virálnou. 

Ako postupovať?

Inštrukcie na to, aby ste uvideli “strašidlo”, sú v zásade veľmi jednoduché. 

Zahľaďte sa na cca 15 sekúnd na červenú bodku na tomto obrázku a ak je to možné, pokúste sa nežmurkať. Na túto bodku sa sústreďte naozaj intenzívne. 

Po uplynutí 15 sekúnd upriamte svoj zrak na nejakú čistú plochu, ideálne na bielu (alebo inú jednofarebnú) stenu a začnite rýchlo žmurkať. 

To, čo uvidíte, mnohých nepríjemne prekvapí…

Screenshot (TikTok/@HecticNick)
themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov