Jednoduché pravidlo, ktoré vám ušetrí kopu peňazí.

Peniaze. Nech už sa snažíme ako len chceme, vždy to tak nejak začne a aj skončí pri peniazoch. Môžeme si navrávať, že vôbec nie sú dôležité, ale tie slová na jazyku doslova pália – pretože je to čistá lož. Peniaze, bohužiaľ, dôležité sú. Ba dokonca veľmi dôležité. Ich ďalšia zlá vlastnosť je tá, že sa rýchlo míňajú. Stačí, že si to chvíľku neustriehnete a zrazu neviete, kde sa všetky tie mince rozkotúľali. Ako teda zamedziť plytvaniu peniazmi a čo to ušetriť? Skúste toto skvelé pravidlo „troch dní“.

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno ste to už zažili aj na vlastnej koži a možno ste mali živý príklad toho, aké je to byť neustále na mizine a neustále si od niekoho požičiavať peniaze, len vo svojom okolí. Aký je to hrozný a trápny pocit plný výčitiek, keď niekoho už po viac ako desiatykrát s malou dušičkou žiadate o peniaze, nevediac, kedy mu ich vlastne vrátite.

Aký je to hrozný pocit rozflákať celú výplatu na nepotrebné veci, ktoré potom ľutujete. Aký je to hrozný pocit odísť z obchodu s tonou harabúrd. Aké je to strašné nemať istotu, takmer nemať nič.

Ale, samozrejme, všetko sa dá napraviť. Aj tento zlozvyk, pri ktorom rozhadzujete peniaze na somariny, ktoré vlastne v konečnom dôsledku ani nepotrebujete. Jediné čo musíte urobiť, je držať sa tohto pravidla.

Pravidlo „troch dní“

unsplash.com

Ak ste v obchode a chcete si niečo kúpiť, tak si povedzte toto:

Túto vec teraz chcem, ale ak ju budem chcieť aj o tri dni, potom sa po ňu vrátim a kúpim si ju.

Ako to vyzerá v praxi? Vec si jednoducho nekúpite a radšej počkáte tri dni. Ak ju nebudete potrebovať ani po troch dňoch, potom je úplne jasné, že jej kúpa by bola zbytočná, teda boli by to ďalšie vyhodené peniaze.

Vďaka tomuto pravidlu už mnoho ľudí ušetrilo kopu peňazí. Prestali si kupovať jedlo z fast foodu – radšej si kúpili potraviny a jedlo si pripravili doma. A nielenže ušetrili peniaze, okrem toho zhodili aj nejaké tie kilogramy. Prestali si kupovať presladenú kávu – namiesto toho si ju uvarili doma. Prestali si kupovať zbytočnosti, pretože za tie tri dni prišli jednoducho na to, že ich nepotrebujú.

pexels.com

A čo je najhlavnejšie, naučili sa so svojimi peniazmi lepšie hospodáriť. Poriadne sa začali zamýšľať, čo si kúpia a za čo peniaze minú. Takýmto spôsobom sa im podarilo zlepšiť nielen ich finančnú situáciu, ale takmer celý život.

Spočiatku to bude samozrejme ťažké, ale výsledky jednoznačne stoja za to. Idete do toho s nami?

Pozri aj: 7 rád, ktoré vám pomôžu zbohatnúť a položiť základy ružovej budúcnosti

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov