Ako sa vo vzťahu zblížiť a posunúť ho zároveň na ďalšiu úroveň?

Možno momentálne prežívate vzťah a máte pocit, že už by ste ho chceli posunúť na ďalšiu – vyššiu úroveň. Možno sa chcete so svojím partnerom či partnerkou viac zblížiť. Možno už potrebujete dať aj ostatným najavo, že to, čo práve prežívate, je vážnejšie, než všetky ostatné vzťahy doteraz. Tu je teda zoznam siedmych vecí, ktoré by mal uskutočniť každý pár a ktoré oboch partnerov zblížia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vytvoriť si spoločný finančný plán

Povedzme si úprimne, peniaze sú v živote človeka veľmi dôležité a výnimkou nebude ani vzťah. Ak už ste sa rozhodli ten váš posunúť na ďalšiu úroveň, je dôležité si určiť, kto bude čo platiť, ako si budete jednotlivé výdavky deliť a načo budete míňať spoločné peniaze. Vytvorenie takéhoto „spoločného finančného plánu“ je skúškou pre každý vzťah a oboch partnerov dokáže zblížiť viac, než by ste si možno mysleli.

Uskutočniť nejakú väčšiu investíciu

Či už ide o televízor, gauč, auto alebo dokonca byt, je iné, ak niečo vlastníte vy sami, alebo ak do toho investujete obaja, teda je to „spoločné“. Takéto väčšie investície, ktoré vyžadujú prostriedky oboch partnerov, sú taktiež výborným nástrojom na to, ako posunúť vzťah na ďalšiu úroveň a tým pádom sa aj viac zblížiť. Predsa len, už to nebude len moje alebo len tvoje. Už to bude naše.

unsplash.com

Stretnúť sa s rodičmi toho druhého

Stretnutie a predstavenie rodičov toho druhého je významný krok v každom vzťahu. Väčšina odborníkov odporúča, aby sa nikto s týmto krokom neponáhľal a domov „priniesol“ len naozaj vážnu partnerku alebo vážneho partnera.

Stretnúť sa s priateľmi toho druhého

Hoci môžete priateľov toho druhého poznať z videnia, z fotografií či o nich neustále počúvať, stretnutie s nimi je už celkom iná záležitosť. A preto aj stretnutie s priateľmi vášho partnera či partnerky môže byť ďalšia z vecí, ktorá vás vo vzťahu zblíži.

Ísť na spoločnú dovolenku

No a v neposlednom rade, čo môže viac zblížiť dvoch ľudí, než spoločná dovolenka? Ísť niekde k moru, do hôr alebo do cudzieho mesta len tak, s vaším partnerom na pár dní – kde budete v podstate len vy dvaja je taktiež znakom toho, že ste sa rozhodli posunúť váš vzťah na ďalšiu úroveň.

unsplash.com

Usporiadať spoločne večierok

Hostiť večierok samostatne je naozaj skvelé, ale hostiť večierok ako pár dokáže váš vzťah zblížiť o čosi viac. Nielenže na všetkom budete pracovať spoločne, ako tím, ale môžete sa aj do spoločnosti uviesť ako pár – nie iba ako jednotlivci.

Ísť spolu na nejakú akciu

Objaviť sa na nejakej rodinnej oslave či svadbe, alebo napríklad aj večierku niekoho iného, či zúčastniť sa akejkoľvek inej akcie ako pár je taktiež dobrý spôsob, ako aj spoločnosti oznámiť, že to neberiete na ľahkú váhu a myslíte to so svojím partnerom vážne.

Pozri aj: 9 zvláštnych psychologických dôvodov, prečo sa do vás niekto zamiluje

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov